Kvinner ingen adgang

March 11, 2017

Te strekker seg tilbake til tidenes morgen og har mange spennede historier til sin opprinnelse. En legende forteller at i år 2737 før Kristus var det keiseren av Kina, Sheng Nun som oppdaget verdens andre mest konsumerte drikk.

Sheng Nun kom frem til at det var bedre og sikrere å koke vann før man drakk det. En dag ute på piknik ble Sheng Nun tørst og tok frem en kjele som han fylte med vann. Mens vannet begynte å koke, falt det ned noen blader fra treet bak han i kjelen. Keiseren oppdaget at resultatet smakte alldeles fortreffelig. Fra og med da drakk Sheng Nun det vi i dag kaller te, brygget opp av Camelliabusken.

 

Dette lærte jeg da jeg var så heldig å være på en masterclass i te i London som gjest hos Twinings. I gaten The Strand ligger butikken hvor Twinings har utsalget sitt og hvor de holder Masterclass. Lokalene ble kjøpt av familien i 1706 og holder fortsatt åpent. Det er ganske imponerende.

Heldigvis har noe endret seg siden den gang. Da kunne nemlig ikke kvinner bli sett i såkalte "Coffee House", i alle fall ikke kvinner av en høyere rang - som Taalesen & Hennerstedt.. Men, kvinner den gang som nå var løsningsorienterte og ble sittende i hestevognen på utsiden, mens lakeiene løp inn for å kjøpe te. For te skulle damene ha - koste hva det måtte koste.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Love
Please reload

Kaffepause i Aarhus

December 30, 2019

God kaffe fra Guadeloupe

December 18, 2019

1/15
Please reload

This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon