Søk
  • Tove M Taalesen

Yoga og ørkenvandring i Marokko


En reise til Marrakech kan kombineres med shopping, gode matopplevelser og en tur ut i ørkenen. Jeg er ikke så glad i turisme som innebærer dyr som underholdning, og valgte å ikke ri på kamel. Jeg ble forsikret om at beduinene behandlet dyrene godt, og har ingen grunn til å tro noe annet.

Ørkenen ligger rett utenfor byen og for oss som ikke har opplevd ekte ørken tidligere så er forventningene store – vil opplevelsen være like magisk som i eventyrene?

Vi blir møtt av store og fargerike beduintelt med persiske tepper, store puter og lysekroner. I det fjerne kan vi skimte kamelene på sin vei over slettene, og solen er i ferd med å synke ned i horisonten. Vi blir ønsket velkommen med en kopp te som skjenkes på marokkansk vis. Tekannen blir holdt høyt opp i luften og fyller koppen treffsikkert. Vi synker ned i de fargerike og dype putene og nyter utsikten.

Før middagene trener vi yoga i solnedgangen, og den fantastiske yogalæreren Ambre van de Berg leder oss inn i de forskjellige yoga asanas. Hun er yogalæreren jeg møtte på Aruba, og endelig har jeg funnet en yogaform jeg digger. Det er kombinasjonen av spillelisten til Ambre og hennes kyndige veiledning som at gjør dette fungerer for meg. Musikken har rytmer vi uten blygsel kan bevege oss etter, og det er en yogaform som er uhøytidelig og morsom. Hun praktisere i New York - og er du på besøk der så bli med på en av timene hennes og hils fra meg! Du vil garantert bli hektet på yoga du også.

Etter yoga er det tid for middag og dans. Musikerne spiller og ler høyt av ekte glede. For en rytmeløs nordmann er det utforende å bli dratt opp på dans foran hele følge, men det er bare å være med på leken. Om det er den arabiske teen, yogatreningen eller musikken som gjør at jeg danser meg gjennom natten vet jeg ikke – men at det var en magisk opplevelse ute i ørkenen er det ingen tvil om.

Det hele avsluttes med en stjernehimmel jeg aldri har sett maken til. Det er en himmel full av stjerner og ingen sjenerende lys som ødelegger for opplevelsen.

Sjekk ut @ambrevandeberg på Instagram for yoga i New York eller andre steder i verden.

#mindfullness #109World #109wolrd #volunteer #frivilligarbeid #yoga #Marrakech #Marokko #ferietid #hvemertovemtaalesen #ToveTaalesen #ToveMTaalesen #Tove

24 visninger
This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon