Søk
  • Tove M Taalesen

Sjokolade-hotell i Ecuador


Quito er på Unescos verdensarvliste, man blir glad i gatene her..

(Reklame - jeg reiste med flyselskapet KLM og Ecuadors turist-ambassadør i Norge, Jessica Meza. For booking av reise til Ecuador kontakt Galapagos Reiser)

Ecuador er kontrastfylt med høye fjell, vakker kystlinje og regnskog. Quito er på Unescos verdensarvliste, og er verdens høyest liggende hovedstad. Her fant jeg det sjarmerende herskapshuset som er hotell, og som dufter sjokolade og roser. Et fantastisk sted som du må oppleve om du reiser til Ecuador.

Den herskapelige fasaden er førsteinntrykket av hotellet, og innsiden er like vakker

Det første som møter deg ved hotellet Mansion del Angel er de bratte trappene opp mot inngangsdøren. Det eldre herskapshuset er fra slutten av 1800-tallet, og ble bygget av en ecuadoriansk tobakkkonge som underholdt klienter og gjester med storslåtte fester i husets første etasje og parkanlegg. Husets andre etasje var familiehjemmet og i kjelleren bodde tjenerskapet.

Hotellet ligger i Quito som er hovedstaden i Ecuador. Byen ble grunnlagt på 1500-tallet på ruinene til en Inca-by og er verdens høyest liggende hovedstad med hele 2850 ( La Paz ligger høyere, men er ikke hovedstaden i Bolivia). Byen ble rammet av et stort jordskjelv i 1917, men til tross for store ødeleggelser har byen det best bevarte historiske sentrum i Latin-Amerika. Quito er på Unescos verdensarvliste.

Engler er en del av interiøret

Eieren Jorge Espinosa er en eldre og distingvert herremann som vet å underholde gjestene sine med familiær service. Hans visjon er at alle gjestene som besøker Mansion del Angel skal føle seg som gjest i et privat hjem. Og det føles ikke som et hotell, men mer som et hjem. Lobbyen er som en hall med familiebilder på veggene, og den bratte trappen opp til andre etasje tar meg med inn i en annen tid. Mitt rom var husets tidligere spisestue som nå er gjort om til et vakkert soveværelse med himmelseng og store malerier på veggen. Doble dører fører ut til bakhagen som er møblert med lekre sittegrupper og vakre roser. På rommet står det bugnende vaser med dyprøde roser. Duften av de vakre rosene blander seg med duften av sjokolade. Duftlys, såper og body-lotion er laget av kakao fra Ecuador og er plassert rundt i rommet. Selvfølgelig har Mr. Espinosa satt in et fat med jordbær dekket av sjokolade og hjemmelaget sjokolademousse. Langstilkede roser og kakao er en av de viktigste eksportartiklene fra Ecuador, og begge deler er ansett å ha den høyeste kvalitet. Fortsatt kjenner jeg den søte, men friske duften som var i rommet - og jeg lengter allerede tilbake.

Hatten er fra det franske merke Equinox Ecuador og det vakre skjerfet er fra Noma Norge

Hotellet har hele "upstairs - downstairs" følelsen, og jeg liker det. Jeg føler meg som en gjest som er invitert og før frokost tar jeg runden rundt i huset for å se på kunsten på veggene og familiebildene som henger på veggene. I frokostsalen som ligger i tilknytning til bakhagen blir jeg møtt av syngende kanarifulger som virker glad for at gjestene endelig våkner til liv. Nylaget juice fra lokale frukter blir servert sammen med kruttsterk kaffe fra Ecuador. Det er frokostbuffet med nybakte bakverk, og "tjenestepiken" står klar for å ta i mot bestilling på omelett. For her virker det ikke som om det finnes servitører, men mer at Mr. Espinosas eget tjenerskap står til disposisjon for oss. Som om ikke alt dette var nok, så ville han gjerne at jeg skulle ha sjåføren og bilen hans til disposisjon hele dagen - så opplevelsen av byen ble perfekt, mente han.

Roser på sengen og gavekort på nattbordet, kan man ønske seg mer på ferie?

Jorge Espinosa er stifter og CEO i den luksuriøse hotellkjeden "Luxury destinations Ecuador". Han er også eier av hotellet La Mirage på utsiden av Quito. Dette hotellet er ved fjellene, og kalles for rose-hotellet på grunn av de langstilkede rosene som vokser i området og som dekorerer rommene. Jeg lengter allerede etter å besøke det hotellet.

Les mer om Mansion del Angel here

Les mer om La Mirage her

Vil du reise til Ecuador? Ta kontakt med Galapagos Reiser her i Norge.

#hotelliEcuador #Ecuador #ecuador #sexyhotell #hotellfrokost #hotelIEcuador #VistiEcuador #Quito #Unescosverdensarvliste #sjokoladehotell #galapagostravel #galapagostravel #middeloftheworld #proecuadoreurope #haugancruises #equinoxecuador #nomanorge

This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon