• Tove M Taalesen

Marrakech - ferie med mening!


Marrakech

Tenk deg at du ligger på en takterrasse i solnedgangen på en yogamatte i Marrakech. Øynene er lukket og du hører den rolige og taktfulle pusten fra de andre kvinnene som ligger der sammen med deg. Dagens andre yogaøkt er over og dere i er i ferd med å falle inn i savasana - over hodet flyr de legendariske svalene over Marrakech.

(turen eller innlegget er ikke sponset)

Marrakech

Jeg er i Marrakech sammen med organisasjonen 109 World som kombinerer yoga og frivillig arbeid. Vi starter dagen med yoga i soloppgangen for å trene og nære oss selv. Dagen fortsetter med arbeid for en lokal gruppe som som driver Henna Cafè. Stedet gir gratis undervisning til lokalbefolkningen som bor i den aller fattigste delen av Medinaen. Her kan unge kvinner komme og lære språk, historie og samfunnskunnskap av frivillige lærere. Gjester kan også komme hit og kjøpe kaffe eller lunsj og støtte opp om prosjektet.

Marrakech

Vi er der for å hjelpe til med opp-pussing. I tre dager har vi snekret, malt og innredet klasserommene og utearealet. Nå har kafeen fått store skilt på utsiden som viser hva som er på menyen av mat, drikke og undervisning. Vi har malt klasserommene så kvinnene kan lære i omgivelser som oppmuntrer til kunnskap. Veggene er dekorert med små dikt og budskap om kunnskap, fellesskap og "empowerment"

Det er varmt og innestengt, men følelsen av å gi noe tilbake til andre som virkelig trenger det er godt. Jeg som reiser verden rundt og opplever livet fra solsiden - har så godt av å kjenne på at jeg kan gi både tiden min og arbeidskraften min til en lite samfunn som virkelig trenger det. Det er ferie med mening!

Marrakech

109 World

"Travel and change the world"

109 World arbeider med enkeltpersoner og bedrifter for å skape forandring på åtte områder: (1) kvinners empowerment; (2) vann; (3) barn; (4) utdanning; (5) dyr; (6) mat sikkerhet; (7) miljøet; og (8) velvære. Målet er at hver enkelt person som deltar på en 109-opplevelse lærer mindfulness som et verktøy for å forvandle sitt eget liv og samtidig gjøre verden til bedre sted. Sammen gjør vi yoga, meditasjon og jobber frivillig i lokalsamfunnet.

Les mer her

#yoga #yogagirl #yogaferie #islandyoga #yogainorge #frivilligarbeid #volunteer #109wolrd #109World #Marrakech #Marokko #mindfullness #Travelqueen #travelqueennorwaysblogg #travelqueennorway #sustainabletravel #hvemertovemtaalesen #ToveTaalesen #ToveMTaalesen #Tove #travelblogger #travelmagazine

24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle