• Tove M Taalesen

Klassisk hotell på Oslos beste vestkant

Jeg samarbeider med First Hotels

Reisetips First Hotels

First Hotels & Suites Oslo West:

Den gamle kvinneklinikken i Josefines gate 30, er et viktig kulturminne som forteller en helt spesiell historie. Nå er det et klassisk og rimelig hotell for oss som er interiør bevisste.

Kirurgen Einar Fredrik Lindboe skapte sammen med arkitekten Victor Nordan et moderne bygg som åpnet i 1917. De fleste osloborgere over 40 år er enten født på Josefinegaten kvinneklinikk, eller de har noen i familien eller vennekretsen som er født her. I 1917 hadde klinikken sentralvarme, vannklosetter og fajanseservanter i alle rom. På rommene var det telefon slik at kvinnene som var innlagt kunne ringe ut i byen - en vanvittig luksus i 1917.

Reisetips First Hotels

Rundt 1990 ble klinikken nedlagt, men både bygget og interiøret er fredet. I dag er det Oslos mest klassiske og stilfulle hotell.

Det sjarmerende og klassiske hotellet har 45 helt unike rom. Det finnes ikke maken i Oslo. Et selvsagt førstevalg for alle som tar turen til storbyen enten det er for en romantisk weekend, shopping med jentene eller i på forretningsreise. Jeg overnattet på den gamle operasjonssalen i tredje etasje, som har overlys og store deilige vinduer. Den sjarmerende frokostverandaen var perfekt for morgenkaffen.

Min opplevelse:

First Hotels & Suites Oslo West er et lekkert leilighetshotell som ligger i det fornemme villa- og ambassadestrøket på Oslos beste vestkant. Det er kort avstand fra Det kongelige slott, og gangavstand til handlegatene Hegdehaugsveien og Bogstadveien.

Reisetips First Hotels

Alle rommene er utstyrt med kjøkken og spiseplass, eget bad og senger fra Englesson. Rommene er smakfullt oppusset, og interiøret er en blanding mellom designobjekter og antikviteter.

Spesielt imponerende er mottakelseshallen i marmor og hvitt, innredet med hvite kurvmøbler, store blomstergrupper og palmer. Overlyset gjennom glasstaket gir et fantastisk spill med de grønne plantene. Akkurat samme innredning som i 1917.

Les mer her.

#VisitOslo #Oslo #hotellioslo #FirstHotelsSuitesOsloWest #FirstHotels #Travelqueen #travelqueennorwaysblogg #Hotelltips #reisetips

107 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle