Søk
  • Tove M Taalesen

Detoxing på Galapagos

Jeg reiste med flyselskapet KLM til Ecuador, og med reiseselskapet Galapagos Travel.

Dyrelivet på Galapagos er fantastisk

Galápagosøyene kom med på UNESCOS verdensarvliste i 1978, og i 2001 ble også det maritime reservatet tatt opp på verdensarvlisten.Øygruppen er fredet, men er åpen for turisme kontrollert av myndighetene. 60 000 turister besøker årlig øyene, og alle må betale en turistskatt på US$ 100.Galapagosøyene ligger i Stillehavet utenfor Ecuador, og noen mener øyene er forhekset.Mystikken rundt øyene lever fortsatt og faunaen og floraen som lever her er unikt fra resten av verden.

Tid til både strandliv og oppdagelsesferd på Galapagos. Her har jeg med meg vesken fra det franske merke Equinox Ecuador (reklame)

Jeg reiste fra øy til øy med katamaranen ”Camila”som drives av norske Jessica Meza. Hun er en av de største aktørene med seks båter i det vakre øyriket, og vet akkurat hvordan kresne norske eventyrere vil bli oppvartet. WIFI er ikke ombord, ikke tv eller musikk - og etter en stund senkes skuldrene og jeg tillot meg selv å nyte omgivelsene (selv om jeg først tenkte at jeg umulig ville holde ut fem dager uten Instagram eller Netflix). Gjestene ombord var fra hele verden - måltidene og opplevelsene knyttet oss sammen på tvers av generasjoner. Det hjelper også at ingen sitter med nesen i mobiltelefonen, men at vi faktisk snakket med hverandre og knyttet bånd.

Artsmangfoldet er stort, og varierer fra øy til øy – og for å bevare og gjøre turismen mer bærekraftig gjøres det mange tiltak. Som at det ikke er lov til å medbringe noe å spise, og hver gang du har vært i land et sted må skoene spyles og klærne ristes. Hver øy har sine unike planter og dyrearter, og turistene skal ikke ta med frø eller insekter fra en øy til en annen.

Det er sort vulkanstein, kritthvite sandstrender og gylden stein, hver øy er som et nytt lite eventyr. Ønske er å bevare Galapagosøyene for de fremtidige generasjonene.

Båten "min" Camille nedenfor og et fanastisk fugleliv på toppen av fjellet.

Det mest oppsiktsvekkende er dyrenes rolige tilstedeværelse. Guiden min fortalte at det er fordi her har det aldri vært jakt – så dyrene har ingen instinkt for flukt, og opplever ikke mennesker som trussel. Store albatross med vingespenn på over tre meter ligger rolig ved siden av meg og ruger på egg, haviguanen ser på meg med nysgjerrig blikk. Blåfotsulen, fuglen med pastellfargede føtter danser sin parrings dans rett foran føttene mine for å vise hunnen de blå føttene og lokke henne med i dansen.

Hårbåndet til NOMA passer like godt på en strand i Ecuador som i hverdagen i Norge (reklame)

Vil du oppleve Galapagosøyene? Les mer her: www.galapagostravel.today

KLM reiser fra Amsterdam hver dag til Ecuador: www.klm.com

#klm #flyklm #reismedklm #reismedKLM #KLM #galapagostravel #galapagostravel #Galapagos #galapagos #haugancruises #hotelIEcuador #hotelliEcuador #Ecuador #ecuador #ecolodge #detoxing #noma #Travelqueen #travelqueennorway #travelqueennorwaysblogg #sustainability #sustainabletravel #luksusihverdagen

This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon