Søk
  • Tove M Taalesen

Kaffepause i Aarhus

Jeg samarbeider med Visit Aarhus

Aarhus er bitteliten, og kalles verdens minste storby. Til tross for det er den Danmarks nest største by, og går under navnet smilets by, og det er ikke uten grunn. Folk i byen virker lykkeligere enn andre. Det er også en historisk by som bemerkelsesverdig føles som et koselig nabolag, der alle de største severdighetene og attraksjonene ligger innen gangavstand fra hverandre. Aarhus byr på småbysjarm med sine koselige, gamle bindingsverkshus og trange gater.

Til tross for dette lokale preget, har Aarhus noen få distinkte og spennende distrikter som hver gir deg en annen type storbyopplevelse. I tillegg har byen et stort utvalg av restauranter og hele tre restauranter med Michelin-stjerne!

Jeg reiste til Aarhus for å finne mine kaffe-favoritter. På min topp tre liste får du tre vidt forskjellige opplevelser. Les mer her.

Stillers Coffee

Kaffe er ikke bare kaffe hos Stillers Coffee! Dette er stedet for deg som er litt mer enn gjennomsnittlig opptatt av kaffe. Og for deg som bryr deg om kvalitet og smak. Du kommer ikke hit for å ta en kaffe sammen med kakestykket - du tar turen for å nyte kaffe!

Eieren, Søren Stiller Markussen er lidenskapelig opptatt av kaffe-faget. Han reiser verden rundt for å finne de perfekte bønnene som han brenner i sitt eget brenneri midt inne i kaffebaren. Han snakker om, og lager kaffe med en intensitet som en vitenskapsmann.

Kaffebaren er som et laboratorium i betong og glass, gjemt bort i en bakgate i Latinerkvarteret.

Han brygget "slow" kaffe til meg fra sine egne bønner, og smaken var balansert. Sødmen ga en perfekt rundhet, og en behagelig følelse i munnen.

Passer for deg som føler deg urban og kontinental.Perfekt for deg som mener kaffe er mer enn traktekaffe.

Les mer om Stillers Coffee her

Emmerys bageri

Emmerys er et hundre prosent økologisk bakeri. Her får du håndlaget brød, kaker og wienerbrød. Men, Emmerys er mer enn et bakeri, det er også et økologisk kaffehus med stort fokus på den samlede smaksopplevelsen. Det handler om å finne den perfekte kombinasjonen av økologi, kvalitet og den gode smak! I Latinerkvarteret er det lett for både store og små å bli oppslukt av de små gatene og shoppe i designer-butikkene, så da er det deilig å sette seg ned med en kaffe og kake på Emmerys. Jeg smakte på både solbærsnitte og hindbærsnitte, begge var utsøkte på smak sammen med en kopp økologisk kaffe.

Passer for deg som er opptatt av økologiske produkter, og trenger å hvile bena etter en intens shoppingrunde. Perfekt for deg som er glad i hjemmelagde kaker.

Les mer om Emmerys bageri her

Cafè Bonnich

Konditorier som ligger inne i "Den gamle by" var et yndet møtested for unge par på stevnemøter, og for fine fruer etter innkjøp i byens forretninger. Men, det var før det ble flyttet inn i turistattraksjonen "Den gamle by". Innredningen er som den var i 1922 med stoler, sofaer, paneler, dører og håndtak. Konditorienes storhetstid var fra mellomkrigstiden og frem til 70-tallet, og for meg gir det et slags barndoms nostalgi å sitte ned og nyte kaffen. Fra bakeriutsalget bestiller du det du måtte ønske av kaker og kaffe. I serveringslokale finner du deg en plass, og venter på serveringen. Kakene er hjemmelaget, og kaffen er svart og sterk. Uten å be om det fikk jeg påfyll fra en smilende servitrise.

Passer for deg som er turist i "Den gamle by". Perfekt for oss som liker nostalgiske tilbakeblikk og gode kaker.

Les mer om Cafe Bonnich her

#kaffeiDanmark #KaffepauseiAarhus #ReisetipstilAarhus #Aarhus #KaffeiAarhus #Stillerscoffee #Emmerysbageri #CafeBonnich #konditori #DengamlebyIAarhus #VisitAarhus #VisitDenmark #Kaffe #Coffee #Kaffegeek #skribentforkaffemagasin #TravelQueenNorwaysinekaffetips #Travelqueen #slowtraveling #travelqueennorwaysblogg #sustainabletravel #travelblogger #hvemertovemtaalesen #ToveTaalesen #ToveMTaalesen #Tove

This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon