• Tove M Taalesen

Guadeloupe en karibisk perle

Jeg samarbeider med reiseselskapet Langley

Langley Resort Fort Royal

Guadeloupe er en av de paradisiske øyene i Karibia. Øya er en region til Frankrike, og språket er fransk og valutaen euro.

Guadeloupe ligger mellom Dominica i sør og Montserrat, Antigua og Barbuda i nord. Øygruppen består av de to hovedøyene Basse-Terre og Grande-Terre som ligger så tett at man kommer fra den ene øya til den andre via en kort bro. Sett ovenfra minner de to største øyene om vingene på en sommerfugl, og øyene blir derfor også kalt «Le Papillon». La Désirade, Marie-Galante og Les Saintes hører også til øygruppen.

Livet som turist er godt på Guadeloupe. Det er sommer hele året med en konstant temperatur på 28 grader - både i luften og i vannet. Vannet er turkisblått, strendene er milelange og solnedgangene uendelige.

Guadeloupe er så mye mer; en aktiv vulkan, storslått mangroveskog, vakre fossefall, korallrev med havskilpadder, delfiner og fargerik fisk! Her møter du en gjestfri, kreolsk kultur som er resultatet av århundrer med innflytelse fra hele verden.

Du bestiller tur til Guadeloupe via Langley

Historien:

Christoffer Colombus var den første europeer som gikk i land på øya på leting etter ferskvann i 1493. Fra sjøen så han de store vannfallene, og ankret opp. Helt tilbake til 1674 etablerte det første franske selskapet seg her, og det stod flere store slag mellom franskmenn og briter. Under den franske revolusjonen gjorde overklassen opprør på Guadeloupe, og krevde uavhengighet fra Frankrike. Rojalistene seiret og proklamerte øygruppen uavhengig i 1791. Noen år etter ble slaveri forbudt ved lov på Guadeloupe, men det varte ikke lenge. Arbeiderne gjorde opprør mot sukkerplantasjeeierne, og Napoleon Bonapartes kone, Joséphine de Beauharnais, datter av en plantasjeeier på Martinique oppfordret Napoleon til å sendte tropper til øygruppen for å bekjempe opprøret, og gjeninnføre slaveriet.

Den 20. mai 1802 ble slaveriet gjeninnført.

Du bestiller tur til Guadeloupe via Langley

1810 erobret britene øygruppen under Napoleonskrigene, og ved den anglo-svenske alliansen i 1813 ble Guadeloupe overlatt til Sverige. Ved Paris-avtalen i 1814 ble øygruppen solgt til Frankrike for 24 millioner franc, et beløp som umiddelbart ble brukt til betaling av den svenske statsgjelden. Slaveriet fortsatte etter 1814, men det var stadig opprør, og slaveriet ble avskaffet for alle franske kolonier ved «Décret d'abolition de l'esclavage» av 27. April 1848 og erstattet av arbeidskontrakter.

I dag er det et paradis, og vel verdt et besøk.

Du bestiller tur til Guadeloupe via Langley

Du reiser enkelt til Guadeloupe med reiseselskapet Langley fra Oslo eller Gøteborg.

Les mer her.

#Guadeloupe #ilesguadeloupe #guadeloupeisland #explorefrance #Karibien #karibiskøy #franskøy #franskrike #franskkjøkken #Karibiskperle #reisetips #reise #ferietips #vacay

38 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle