• Tove M Taalesen

Kaffe med mening


109 World

Les min artikkel hos KAFFEGEEK her. (Jeg skriver for kaffemagasinet Kaffegeek)


Marrakech er mystisk, magisk, men også kaotisk. Fargene og duftene er overveldende – og byen er kjent for markedet som tilbyr tepper, vesker, smykker og krydder. Her er det mulig å gjøre et kupp, om du er god til å prute.

Eller du kan stoppe på Henna Cafè for en henna tatovering som et minne fra besøket i stedet. Du kan drikke kaffe med mening, som er laget av servitøren som gjerne vil snakke med deg på engelsk, for å praktisere språket hun har lært.

109 World

”One student, one teacher, one book, one pen – can change the world” - står det på skiltet på veggen. Inntektene fra det som selges her går tilbake til lokalsamfunnet uten et mellomledd som tjener penger på det. Jeg møtte Lucie, et fyrverkeri av en britisk kvinne som ville gi noe tilbake til lokalbefolkningen etter å ha bodd i Marrakech i mange år. Sammen med et vennepar startet hun Henna Cafè. Et sted som serverer mat og drikke til turister og skaper arbeidsplasser. Cafeen gir også utdannelse til det fattige lokalmiljøet.

109 World

Her får jentene i nærmiljøet gratis utdannelse, kan lære og utøve kunst og stedet har blitt en arbeidsplass som gir inntekt for mange fattige familier. Konseptet er basert på frivillig arbeid fra reisende fra hele verden som tilbyr sin kunnskap til cafeen. De kommer til Marrakech og underviser i fransk, engelsk, tysk og spansk. Andre lærer bort historie, samfunnsfag og anatomi. Å være foreleser her er attraktivt å ha på CV når man søker arbeid i UK eller USA.

Jeg reiste med den frivillige organisasjonen 109 World til Marrakech. Organisasjonen gjør det lett å reise og samtidig gi noe tilbake til lokalmiljøet. Sammen så

malte vi, snekret og laget skilt som viste menyen – både hva DU kan kjøpe neste gang du er i Marrakech og hva som tilbys av utdannelse til jentene.

109 World er en frivillig organisasjon som drives av Leticia Reyes og hennes team fra USA. Ideen er å reise og oppleve verden, samtidig som vi gir noe tilbake til lokalsamfunnet. Men, for å kunne gi må viogså næres – så hver dag er det satt av tid til yoga og meditasjon med noen av de beste yogalærerne i verden. Så på tur med denne gjengen kan du jobbe hardt, trene og meditere i en vakker solnedgangen et sted i verden.

www.109world.com

#kaffeioslo #Kaffegeek #kaffegeek #kaffe #kaffeogreise #bestekaffeiOslo #Marrakech #visitmarokko #visitmarakech #109World #109wolrd #reisetips #miljøreise #sustainability #kaffemagasinnorge #skribentforkaffemagasin #hvemertovemtaalesen #ToveTaalesen #ToveMTaalesen #Tove

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle