• Tove M Taalesen

Vin og kaker i Bordeaux

Bordeaux

Jeg reiste til Bordeaux sammen med flyselskapet KLM og Visit Bordeaux. KLM flyr til Bordeaux hver dag fra Amsterdam. KLM tar klimautfordringen på alvor og betaler klimakvote for meg. Flyselskapet jobber også for å utvikle mer miljøvennlig drivstoff, kildesortering ombord og resirkulering. Legg merke til om ditt flyselskap kildesorterer ombord neste gang du er ute og reiser.

Bordeaux

Vin og kaker i Bordeaux

Vinhuset Château Pape Clément ligger mindre enn femten minutter fra Bordeaux sentrum. Her kan du sove som en prinsesse ii de myke sengene. Gården er en av de eldste i Pessac, og eieren er vinmogulen Bernard Magrez. Han er kjent for å produsere kvalitetsvin og eier ikke mindre enn fem vinhus som har grand cru status. Gården drives etter bærekraftig prinsipper og på den store eiendommen er det hester, høner og et insekts hotell.

Bordeaux

Egen blandet vin

Ettermiddagen tilbringes under det store eiketreet i parken med et raust glass av husets vin som butleren skjenker i mens han forteller om hageanlegget. Parken er velstelt, arkitekturen interessant og kunst som det vakre glasshuset bygget av Gustave Eiffel ligger som en skulptur mot de vakre vinmarkene. Kvelden tilbringes sammen med husets sommelier som lærer meg å blende min egen vin. Med litt over seksti prosent merlot druer og resten cabernet franc er jeg sikker på å ha funnet min egen perfekte blanding. Den merker jeg med spesiallaget etikett: travelqueennorway 2014.

Bordeaux

Velsignede kaker

Rommene er innredet med møbler fra 1800-tallet, og har moderne fasiliteter som flatskjerm-TV, Nespresso-kaffetrakter og klimaanlegg. Jeg våkner til lyden av hanen som galer og duften av nystekte croissanter.

Frokosten er laget med kjærlighet og det er hjemmelaget brød og syltetøy, yoghurt og frisk frukt. Som på de fleste franske frokostbord i Bordeaux blir det servert nybakte canelès. Kaken smaker rom og vanilje og har en mørk tykk karamellisert skorpe. Historien forteller at oppskriften opprinnelig er fra klosteret Couvent des Annonciades på 1600-tallet. Nonnene hentet eggeplommene fra vingårdene i området og lagde de fristende kakene. Eggehviten brukte vinbøndene til å forsegle vintønnene – som takk for eggeplommene så velsignet nonnen vinproduksjonen. Uansett legende eller ei, så smaker kakene fortreffelig sammen med morgenkaffen.

Bordeaux

#Bordeaux #viniFrankrike #franskmote #franskrike #kunsthotellifrankrike #franskkjøkken #sykketurisørfrankrik #sommerferieifrankrike #ferieifrankrike #vinturtilFrankrike #frankrike #søndagsbrunsjifrankrike #bordeaux #Pessac #vingårdiPessac #Chateau #ChâteauPapeClement

33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle