Søk
  • Tove M Taalesen

Togtur til Jardines de Alfabia

(Presse tur med Visit Spania til Mallorca, Ibiza og Formentera)

Mallorca er mange nordmenns favorittreisemål, også mitt. Her får du stjernerestauranter, fantastiske strender, golf og storbyliv i Palma. Reiser du ut av byen finner du denne arabiske hagen som vil gi deg ro og overskudd til "å tåle" utelivet i den alltid pulserende Palma. Setter du deg på vintage toget blir du satt tilbake til 1920 - da senkes skuldrene og pulsen roes ned. Landskapet glir forbi, og du kan nyte ferien på riktig.

Vintage-toget fra 1912 går mellom Palma og Port de Soller på Mallorca. Øya som er elsket av nordmenn for yrende strandliv, oliventrær og spansk tapas. Palma er sjarmerende, og jeg forstår godt at unge fra hele Europa reiser til byen for å spise godt, og nyte livet på en fortausrestaurant. Jeg elsker kombinasjonen av det moderne urbane, og den sjarmerende gamle delen av byen.

Jeg er fascinert av det dekadente livet i 1920-30 årene, og da jeg ble invitert på en togtur tilbake i tid var det ikke nei i min munn. Inn på stasjonen tøffet toget med godt vedlikeholdte togvogner i nypolert mahogny og glinsende messing. Konduktøren var i tidsriktig uniform og plystret med fløyta akkurat i det klokken var slagen for avreise.

Landskapet passerte sakte forbi vinduene - vinranker og oliventrær, kløverengen og søvnige kuer, og det kuperte landskapet hadde overraskelser rundt hver neste kurve - før konduktøren forteller at neste stopp er den arabiske hagen Jardines de Alfabia.

Med kurv-vesken under armen, og solbrillene på nesa vinket jeg farvel til nostalgien og tok fatt på den bratte bakken opp mot palasset. Her blir jeg møtt av eieren som viser meg rundt. Hun forteller at palasset dateres tilbake til 1700-tallet, og ligger i Bunyola med utsikt til Tramuntana Mountain. Hagen stammer fra den arabiske epoken, og både statuer og fossefall kan dateres tilbake til omkring 1000-tallet.

Hun forteller at huset i 1860 årene fikk kongelig besøkt, og bygget Mallorcas første "moderne" innendørs bad før hun fører meg ned til hagen og serverer meg hjemmelaget limonade.Under de skyggefulle trærne kan jeg nyte den syrlige drikken, og betrakte de mange hundre forskjellige plantene på eiendommen.

Både togturen og hagen er vel verdt et besøk om du tilbringer mer enn en helg på Mallorca. Er du ute etter et sted å gifte deg er det mulig å leie stedet for både vielse og selskap. Det er knapt mulig å finne mer romantiske omgivelser i Spania enn dette.

Les mer her Jardines de Alfabia her

Les mer om Spania her

#jardinesdealfabia #mallorca #BesøkevingårderiSpania #Detspansketuriskontoret #Spania #togtur #bærekraftigreise #sustainability #sustainabletravel #hvemertovemtaalesen #ToveTaalesen #ToveMTaalesen #Tove #Travelqueen #travelqueennorwaysblogg #travelqueennorway

This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon