• Tove M Taalesen

Italiensk kaffe på Tjuvholmen

(reklame for kaffemagasinet Kaffegeek hvor jeg har min egen spalte om reise og kaffe)

Tjuvholmen

Italiensk paradis på Tjuvholmen

Noe av det beste med å reise er å komme hjem. På vei hjem fra eventyr i utlandet drømmer jeg meg bort til morgenturen min med en kaffe i hånden fra det lokale bakeriet. Første stopp er å se på badegjengen som hopper i sjøen uansett vær og vind, året rundt. Nesoddbåten som kjører i skytteltrafikk med pendlerne inn til Aker Brygge glir sakte forbi i bakgrunnen. I lokalbutikken står Bilal som han har gjort de siste ti årene jeg har bodd her. Han vil alltid ha en oppdatering på hvor jeg har reist og hva jeg har opplevd.

På Vingen, den lille cafeen på Astrup Fearnley museet, sitter jeg med ryggen til alle de andre gjestene og ser ut over havet. Jeg kan høre turistene er begeistret over hva de ser selv om de snakker på spansk, fransk og kinesisk. De ser det samme som meg. Akershusfestning i det fjerne, båtene på sjøen og duften av nystekte kanelboller.

Tjuvholmen

Drømmen er å bo i Italia og sitte i en olivenlund og skrive bøker. Hagen skal være et steinkast unna den lokale kaffebaren som servere kaffe og croissanter til frokost. Her skal jeg diskuterer nyhetene med de lokale innbyggerne før jeg går på markedet for å kjøpe grønnsaker til lunsj. Maten skal jeg spise mens jeg drikker den lokale vinen.

På Tjuvholmen har jeg funnet mitt eget lille italienske paradis. Stedet har det passende navnet Paradis og er den lokale iskrembaren med hjemmelaget gelato og kruttsterk italiensk kaffe. Det er som et lite stykke Italia på Tjuvholmen. Alt er italiensk her. Radioen som durer og går i bakgrunnen sender italienske nyhetssendinger og italienske slagere. Eieren er italiensk og diskuterer høylytt med vennene sine som kommer innom for en stående espresso. De utveksler siste nytt om familien hjemme i Italia, og hva de skal ha til middag i kveld på flytende italiensk mens de fekter med armene for å uttrykke seg som man hør og bør i Italia. Iskremen er den beste som finnes i byen, og hele sommeren står det lang kø på utsiden for å sikre seg en smak av delikatessene. Jeg foretrekker å komme tidlig på morgen, sette meg på hjørnebordet mitt med kaffen og lese avisen. Da kan fantasien begynne å planlegge hvor neste reise skal gå, for etter et par dager hjemme så begynner reiselysten og krible igjen selv om jeg nesten er i Italia.

Paradis på Tjuvholmen

Tjuvholmen

Et av Oslos nyeste bydeler som ligger i forlengelsen av Aker Brygge. Tjuvholmen består av et stykke fastland og to øyer. De to mest kjente landemerkene er hotellet The Thief og museet Astrup Fearnley. På sommeren er utsiktstårnet ”Tjuvtitten” åpen for publikum. Glassheisen tar deg 54 meter rett opp i luften og du får panoramautsikt til fjorden, byen og åsene rundt.

Paradis på Tjuvholmen

Astrup Fearnley Museet

Det private museet er tegnet av den verdenskjente arkitektenRenzo Piano. Museet har omfattende private samlinger av samtidskunst, med ikonverk av kunstnere som Damien Hirst, Anselm Kiefer og Jeff Koons.

www.afmuseet.no

Paradis Gelateria

Den italienske iskrembaren følger italienske tradisjoner og iskremen lages på bakrommet. Iskremen har hasselnøtter fra Piemonte, pistasjenøtter fra Bronte ved foten av vulkanen Etna, sjokoladen består av italiensk sjokolade, men jordbærisen er laget av norske jordbær.

PARADIS Gelateria Tjuvholmen

Adresse: Tjuvholmen allé 6, 0252 Oslo

Kaffe på Tjuvholmen

#Kaffegeek #kaffegeek #kaffe #kaffeogreise #tjuvholmen #Oslo #kaffeioslo #kaffebarioslo #bestekaffeiOslo #italienskiskrem #italienskiskremioslo #husiItalia

41 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle