Søk
  • Tove M Taalesen

Minimalistisk kaffe i Hong Kong

Jeg reiser med flyselskapet KLM til destinasjoner over hele verden, denne gangen til HONG KONG

Hong Kong er kontrastenes by, og en verdensmetropol med spennende koloni-historie og mange av byens innbyggere føler seg mer britisk enn kinesisk. Deler av Hong Kong ble britisk etter opiumskrigen i 1841, og overtok etterhvert flere områder og skapte verdens største handelssentrum. I 1997 overleverte britene Hong Kong tilbake til kineserne, men fortsatt lever sterke britiske tradisjoner som afternoon tea i beste velgående.

Byen serverer det beste av street-food, og du kan reservere bord på high-end restauranter med den mest spektakulære utsikten jeg noen gang har opplevd. Bortgjemt, mellom skyskrapere og finansfolk finner du små sjarmerende gater med templer, munker og boder som selger kinesisk medisin laget av geite-penis.

Jeg falt pladask for byen, det var kjærlighet ved første blikk. Duften og lydene tok meg med til et fremmed sted, eksotisk og annerledes enn Norge. Smakene var fulle av krydder og rettene laget med kjærlighet. Definitivt en by jeg skal tilbake til.

For oss Instagrammere er Hong Kong et eldorado med skyhøye bygninger, lysshow hver kveld, og i den sjarmerende eldre delen av byen, Kowloon kan du oppleve de tradisjonelle gatemarkedene.

Et av de mest populære stedene å ta bilde i storbyen er av ”Monster building”, eller Yik Cheong Building som ligger i Quarry Bay. Hollywood storfilmeneGhost in the Shellog Transformers: Age of Extinction, ble spilt inn her.

Du har sett det på Instagram, de enormt store bygningene som står tett inntil hverandre med fargerike små balkonger. Her bor det tusenvis av mennesker, og nabolaget har blitt det mest fotograferte området i Hong Kong, selv om det er forbudt å ta bilder.

I høst åpnet en ny kaffebar, som skiller seg ut i et ellers slitt og overbefolket området. Lokalisert mellom to av inngangsdørene inn til ”Monster building”, finner du den hvite og minimalistiske kaffebaren %, i sterk kontrast til omgivelsene.

Min beste anbefaling for å sikre deg et av de ikoniske Hong Kong motivene, er å være tidlige ute på formiddagen, og etter fotograferingen kan du slappe av med en kaffe på % Arabica Hong Kong etterpå. Slagordet til kaffebaren er: ”See the world through coffee”.

Med en kopp med kaffe i hendene og på en stol i vinduet, kunne jeg se verden gjennom kaffe. Det valfarter unge, hippe turister fra alle verdenshjørner, som har et mål for øye å ta et bilde av seg selv i midten av disse monster bygningene. Kombinasjon av utsikten, og den overraskende moderne kaffebaren gjør et besøk her til en opplevelse.

Hvor:

% Arabica

1046 Kings’s Road Quarry Bay Hong Kong

#Monsterbuilding #hongkong #flyklm #klm #KLM #reismedKLM #reismedklm #royaldutchairlines #hvilketflyselskapskaljegvelge #flyingblue #citygirl #WheretogoinAsia #travelinginasia

This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon