• Tove M Taalesen

Jeg skriver for Kaffegeek

Reklame for min egen spalte i kaffemagasinet KAFFEGEEK

Kaffegeek

Jeg skriver for KAFFEGEEK, og nå kan du lese mine opplevelser om reise + kaffe fra hele verden. Kaffegeek er et online kaffemagasin for alle oss som elsker kaffe. Her får du oppskrifter, tips og nyheter innen kaffe. Og nå også om reise og kaffe. Jeg er superstolt over å få skrive om to av mine lidenskaper - reise og kaffe.

Når jeg er ute og reiser leter jeg alltid etter det perfekte stedet å drikke kaffe. Gjerne der lokalbefolkningen selv tar morgenkaffen sin. Det behøver ikke være en fancy kaffebar, det er enda mer trivelig å drikke kaffen sammen med de som bor i området. Da får jeg den gode historien også - som gjør at jeg vil reise mer og møte enda flere mennesker.

Les mer på KAFFEGEEK

Jeg reiser for å møte mennesker, og bli kjent med nabolaget deres. Som reiseblogger, skribent og Instagrammer, fører jobben min meg til land og byer verden over, så jeg kan fortelle historiene deres. Som ambassadør for KLM, har jeg reist til storbyer i Europa, opplevd de karibiske rytmene og Østens mystikk. Og jeg blir ikke lei av flyplasser, flymat og lange ventetider i immigrasjonen. Det er en del av opplevelsen med å være på tur.

I fjor besøkte jeg 23 destinasjoner verden over, og uansett hvor jeg lander, leter jeg alltid etter det perfekte stedet å drikke kaffe. For meg dreier det seg om å møte mennesker, bli kjent med lokalbefolkningen og høre deres historie. Mennesker som tar meg med til det lokale utsiktspunktet, så jeg kan få tatt det ”perfekte” Instagram bildet, og andre ganger blir jeg invitert hjem på ettermiddagskaffe i hagen til bestemor.

Det er i de nære møtene med menneskene at jeg forstår vi trenger ikke snakke samme språk, ha samme bakgrunn eller heie på samme lag. Det dreier seg om å dele opplevelser, og være tilstede her og nå. Og uten unntak møtes vi mennesker best over mat og drikke, er min erfaring. Mat er kultur, tradisjoner og historie, og det løser opp stemningen å dele et måltid sammen.
Jeg forsøker å være modig så jeg kan smake på de lokale rettene som marsvin og slange, eller lokale drikker som fermenterte biller og i Vietnam fikk jeg min første kopp medkopi luwak som er verdens dyreste kaffebønne - og den kommer ut av rumpa på en desmerkatt. Kaffen var fyldig, og smakte fortreffelig i myldret av trafikk kaoset i Saigon.

Rett inn på topplisten min i 2018 kommer besøket mitt til kontrastene i Hong Kong, fotballgleden i Beograd og jeg glemmer ikke skottenes deilige ”sticky toffee pudding”. Kaffe er en kode for å treffes de fleste steder i verden. La oss ta en kaffe, sier vi. Vi gir hverandre en sjanse til å bli kjent over en kopp kaffe, en espresso eller som i Malaga; solo.

Fremover skal jeg skrive om mine kaffeopplevelser gjennom verden, og ta deg med på en reise med mat og drikke som den største delen av opplevelsen – ved siden det perfekte Instagram bildet selvfølgelig.

#kaffe #kaffegeek #Kaffegeek #Skribent #ContentCreator #contentmarking #contentcreator #forfatter #reise #kaffeogreise #reiseguide #reiseblogg

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle