• Tove M Taalesen

Yoga i Dubai

Jeg reiste på presse-reise, og var invitert av det luksuriøse hotellet Atlantis The Palm, Dubai.

Detaljer fra badet mitt

Morgenkaffe i Dubai

Fra rommet mitt kan jeg starte dagen med en kaffe i sengen, mens jeg ser soloppgangen fra panoramavinduene. De gylden solstrålene kaster et varmt lys inn i rommet, og det gir energi til å starte dagen. Ute på terrassen har jeg sjøutsikt og kan se de store tankskipene seile forbi. Hotellets gjester er fortsatt i dyp søvn, men jeg har ringeklokken på for å være med på morgen-yoga. Hotellet tilbyr gjestene Hatha Yoga med en meget talentfull yogainstruktør er jeg blitt fortalt. Så selv om det er ferie er det verdt å stå tidlig opp for å få med seg treningstimen i unike omgivelser, inne i akvariet. Det finnes knapt bedre måter å starte dagen på, og under resten av oppholdet kan jeg ha god samvittighet for alt som serveres i restauranten.

Hotellets egen sjokolade var fristende til kaffen

The Lost Chambers Aquarium

Det store akvariet som inneholder alle slags mulige fisker har flere aktiviteter og tilby hotellets gjester. Jeg var med på en omvisning hvor vi fikk ta del i mating av fiskene og vi fikk besøke "spa-avdelingen". Det var lokalet der fisk som var nyfødte ble holdt for å bli store nok til å overleve i akvariet og fisk som hadde fått skader av andre fisk ble pleiet. Dedikerte guider viste meg rundt og fortalte med innlevelse som gjorde det moro for både voksne og barn.

Yoga i akvariet

Yoga

Ved The Lost Chambers Aquarium finner jeg de andre jentene som også har meldt seg på yoga med den russiske instruktøren. Det er nesten en magisk opplevelse å gå inn i akvariet på denne tiden. Det er dempet belysning, og rolig musikk på høyttaleren. Alle de store vinduene inn til akvariet viser fisk i alle regnbuens farger. Det er som fiskene har ventet på oss, og har gledet seg til å se oss bedrive akrobatiske øvelser som underholdning for dem.Jeg finner plassen min på en ledig matte og legger meg ned, instruktøren ber oss om å gi oppmerksomhet til pusten og gjerne lukke øynene. Det klarer jeg ikke. For omgivelsene har nesten pusten fra meg. Det er hai, piggrokke og fargerike gullfisker som svømmer rundt meg i et rolig tempo.Selve yogaøvelsen passer for alle, uansett nivå på forhånd. Her var det alt fra de spreke yoga-damene til vanlige turister som meg. Yogatimen varer i 60 minutter og avsluttes med rolig stretching, mens instruktøren vår går rundt og hjelper oss dypere inn i øvelsene.

En deilig start på dagen før jeg gikk til "friday brunch" - som er en helt annen historie.

Du trenger ikke ha med egen yogamatte da den allerede ligger klar når du kommer inn i akvariet. Der får du også et håndkle og en vannflaske. Det koster ca 300,- og du bestiller timen på nettet eller i resepsjonen.

Kunst på alle veggene

Atlantis The Palm i Dubai

Hotellet er et førsteklasses luksushotell med fem stjerner. Hotellet har en unik beliggenhet ute på den kunstige øya. Hotellet er fra 2008, og er inspirert fra undervannsbyen Atlantis. Det er som et eventyr å være gjest ved hotellet. I alle rom henger det imponerende kunstverk fra tak og vegger som er inspirert av fargene i sjøen.

Selv om det er stort og hotellet nesten er fullbooket så virker det ikke hektisk og stressende. Tvert om. Hotellets gjester har store områder å utforske og det finnes store svømmebasseng områder og muligheten til å bade i sjøen. fra den over 700 meter lange sandstranden.

Hotellet har over tyve forskjellige restauranter å velge mellom, så det er ikke mulig å gå sulten til sengs.

Hotellet passer for barnefamilier, par eller jentegjengen på tur.

Atlantis The Palm, Dubai

Crescent Rd - Dubai

Booking her

Kunst på veggen

#AtlantisThePalm #Dubai #hotell #Emirates #ferie #vacay #jentetur #sommerferie

27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle