• Tove M Taalesen

Topp fem for ferie planleggingen

En trøst i vintermørket er å tenke tilbake på gode opplevelser i 2018. Strandliv, tropiske drinker og karibiske rytmer. Sommeren 2018 var den beste i Norge noensinne, så jeg måtte ikke reise langt for å finne en av favorittene. Her får du mine topp fem valg for strandliv fra 2018.

ARUBA

Øya som er kjent for sine mange strender, og noen mener verdens vakreste finnes her. Jeg er ikke uenig. Strendene ligger på rekke og rad, og det finnes noe for enhver smak. Ikke alle liker flamingoer, men jeg synes de var ganske så underholdene. Det beste med Aruba er at det er alltid sommer og sol. Det finnes ikke regndager, temperaturen er gjennomsnittlig 28 grader og øya ligger utenfor orkanbeltet.

Aruba ligger i Karibien, så du må regne med 9 timers flytid fra Amsterdam, men det er verdt det.

Les mer om strendene på Aruba her

SIGDAL

Sommeren 2018 var den beste i manns minne, og åpnet opp for mer hjemlig strandlykke. På let etter kunst i kunstnerdalen var det nødvendig å stoppe underveis for et avkjølende bad på en dag med over 30 grader. Med et stopp i Prestfoss, og utsikt rett mot Andersnatten kunne ikke opplevelsen blitt vakrere. Ja visst var vannet iskaldt, men jeg var bare fotograf. Strandliv med magisk norsk natur.

Les mer om Sigdal her

ABERDEEN

Hvem skulle tro at oljebyen Aberdeen kunne skjule en slik vakker perle. På en av sommerens varmeste dager landet jeg i byen for å være med på en rundreise i Skottland. På ettermiddagen ruslet jeg rundt, og fant bystranden. Det var et yrende folkeliv med folk som badet, grillet og danset sala. Jeg forelsket meg i Skottland, der og da! Bystranden er stor, og du kan spasere langs strandpromenaden. Dessuten kan jeg fortelle at Aberdeen er vakker og interessant uansett årstid.

Les mer om Skottland her

CORNWALL

Denne delen av England er mer enn kunstnerliv og fotturer. Her finner du flere av Englands fineste strender, med silkemyk sand. Temperaturen er høyere her enn i andre deler av øyriket. Så mye varmere at området produsere både vin fra egne vinområder og te.

En togtur vil ta deg til sjøen, og mulighetene for en kombinasjon av strandliv og livet på landsbygda er store.

Les mer om Cornwall her

KORSIKA

Med "badetoget" kan du lett strandhoppe fra strand til strand. Korsika har god mat, Europas fineste strender og direkteruter fra Norge. Er du glad i trening så har Korsika kupert terreng som er perfekt for treningsturen din. Er du mer interessert i vin, kan du besøke vingårder og være med på prøvesmaking. Sjelden har jeg spist bedre mat, og chevresalaten jeg fkk på Korsika får meg fortsatt til å drømme meg tilbake.

Les mer om "badetoget" på Koriska her

#solferietilKorsika #sykkelferiepåKorsika #korsika #charterturtilkorsika #reisetipsforkorsika #aruba #Karibien #karibiskøy #detibestestrendeneiverdne #verdensfinestestrand #debestestrendeneiEuropa #strenderpåKorsika #reiseruteforSkottland #feriehusiSkottland #instamomentsiAberdeen #visitaberdeenshire #Aberdeen #aberdeen #høstferieiCornwall #Cornwall #Sigdalkommune #gratisisisSigdal #England

33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle