• Tove M Taalesen

Reiseåret 2018


Reiseåret 2018

Årskavalkaden for 2018 er klar, og for et år det har vært for meg. Jeg satset alt på drømmen min, og reiser nå på fulltid rundt omkring i verden. I fjor ble det 23 destinasjoner, 47 byer og 41 forskjellige hoteller .

KLM tok meg med på flere reiser til fjerne strøk, og fikk øynene mine opp for Amsterdam, Karibien og mitt nye favoritt reisemål, Hong Kong.

Selvfølgelig blir jeg sliten av å reise, bytte fly og sitte lenge stille på de lange flyvningene. Spenningene og forventningen jeg føler når jeg pakker kofferten, og gleden jeg føler når jeg står på Gardermoen oppveier alle ulempene.

Den barnslige gleden jeg har når jeg står med nøkkelen i hånden på vei inn, til et nytt hotellrom, kan ingen ta fra meg. Jeg håper den vil vare evig.

Så er det alle menneskene, folka jeg møter på min vei. Blide, serviceinnstilte og stolte mennesker som vil vise frem det beste ved sine hjemsteder. Profesjonelle aktører som turistbyråer, guider og hotelldirektører, men også "vanlige" folk på gaten som åpner sine hjem, og sjenerøst gir av sin tid for at jeg skal få smake på lokal mat, eller finne det perfekte stedet for min morgenkaffe.

Jeg er dypt takknemlig!

Januar

Reiseåret 2018

Kina

Den store reisen til Kina. Besøkte den kinesiske hovedstaden, Beijing.

Besøkte den Forbudte by, Silkemarkedet og var selvfølgelig på kinesisk teater.

Tips:

Dette er byen for å teste peking duck eller crispy duck. Restauranter på de fleste gatehjørner serverer gode anderetter.

Et besøk til et te-hus er et must, for å smake på te som har høy kvalitet, og tilberedt med kjærlighet.

Les mer her

Reiseåret 2018

Tinn i Telemark

For å kjenne på kontrastene mellom byliv og bygdeliv reiste jeg rett fra Beijing med 21 millioner innbygger til Tinn i Telemark med sine 5900 innbyggere. Fra forurensing og støy til ro, hytteliv, og skigåing.

Tips:

Det lokale bakeriet i Austbygd baker varene selv, og de smaker himmelsk. Verdt et stopp, eller en omvei om du er ute etter kvalitetsvarer.

Gaustatoppen kan nås via en fantastisk gåtur, eller du kan ta heisen opp på et blunk. Jeg har prøvd begge, og kan lett se fordelen med både det ene eller det andre.

Februar

Reiseåret 2018

London

Om ikke du vet det allerede, er London min favoritt by. Englands hovedstad reiser jeg til når jeg føler behov for å kjenne på pulsen i storbyen, sjekke ut nye trender eller bare for å sitte på en pub. Jeg elsker å se menneskene som går forbi, og jeg lover det er aldri en kjedelig dag i London. I februar var jeg i London for å teste kaker.

Tips:

Elan Cafe, med sine fantastiske kaker, og kaffevarianter, men også for økologiske lunsjretter. Kunstverk for øyet, og perfekt for Instagram.

Peggy Porchen Cakes: Konditoren som har laget Londons mest populære bakeri i 2018. Vær tidlig ute, for å sikre deg plass på den populære uteserveringen.

Les mer her

Mars

Reiseåret 2018

Paris

Flyselskapet Joon inviterte meg på sin første avgang noensinne mellom Oslo og Paris. Det var pressekonferanse, snorklipping og underholdning før vi gikk ombord. I Paris fikk vi 24 timer å utforske byen, og jeg valgte meg kunst som tema denne gangen.

Tips:

Kunstner-bydelen Montmartre er fantastisk å se sammen med en lokalguide. Sjekk ut sidene til Visit Paris, for liste over guider.

Ta en kopp kaffe ved Louvre. Du trenger ikke stå i kø på museet for å oppleve Paris. Ta heller en kaffe sammen med fashionistaene her.

Les mer her

April

Reiseåret 2018

Korsika

Jeg samarbeidet med reisebyrået Langley, og reiste på chartertur til vakre Korsika. En uke med badetog, deilige salater og fellesmiddager i matsalen.

Tips:

Ta badetoget til Calvi, og stopp på badestrendene underveis, for en deilig dukkert.

Test ut øyas store utvalg av salater, min favoritt var Chevre salat med ost fra den lokale geita.

Les mer her

Mai

Reiseåret 2018

London

I et samarbeid med Moxy Hotels Oslo reiste jeg til London for å bo som en prinsesse i forbindelse med det kongelige bryllupet i Windsor.

Tips:

Du trenger ikke gjøre som alle andre, det er lov på ferie å bli på hotellet, og nyte dagen i sengen.

Les mer her

Juni

Reiseåret 2018

Amsterdam

KLM inviterte meg til omvisning på hovedkontoret for å lære med om bærekraft, og hva flyselskapet gjør for miljøet. Jeg ble imponert over kildesortering ombord, matsvinn-vett og resirkulering.

Amsterdam er en fantastisk by i solskinn, og jeg syklet langs kanalene og nøt den deilige sommervarmen.

Tips:

Ta inn på hotellet Canal House, som ligger i sentrum og rett ved kanalene.

Lei deg en sykkel, og sykle rundt i de vakre gatene i Amsterdam.

Les mer her

Reiseåret 2018

London

Overrasket nevøen min midt i China Town i London. Han var på tur for å feire at han var ferdig med videregående skole.

Tips:

Ta sjansen på å spise middag i China Town, du vil ikke angre.

Les mer her

Reiseåret 2018

Sigdal

Kunstnerdalen ble besøkt den varmeste juni i Buskerud noensinne.

Tips:

I Sigdal er det kunst som er i fokus, og ta deg tid til å besøke de etablerte kunstgalleriene, men vær også på utkikk etter lokale "up and coming" kunstnere som vil vise frem kunsten sin.

Les mer her

Juli

Reiseåret 2018

Skottland

På rundreise i Skottland med Visit Aberdeenshire

Tips:

Lei deg bil, og kjør ruten The North East 250, og stopp underveis for Balmoral Castle, whiskey destilleri og selvfølgelig is i den lille landsbyen Portsoy.

Les mer her

Reiseåret 2018

Rjukan i Telemark

Bryllup ble feiret på gården i Tinn, men vi fikk også tid til å utforske nærområdet.

Tips:

Ta turen til Vemork for å lære mer om tungtvanns historien, og sabotørene på Rjukan. Er du modig tar du sjansen på et strikkhopp fra brua. Eller gjør som meg ta taubanen opp til Gaustatoppen.

Les mer her

Reiseåret 2018

Drammen

Byen min i solskinn.

Tips:

Ta turen til Spiralen, Gulskogen gård og gå langs Elvepromenaden

Les mer her

August

Reiseåret 2018

København

Danmarks hovedstad er tivoli, slott og design for meg. Og mat selvfølgelig....

Tips:

For det beste Instagram bildet, gå over på andre siden av kanalen av Nyhavn, da får du hele rekken av de gamle husene.

Reiseåret 2018

Serbia

Med invitasjon av Visit Serbia fikk jeg gleden av å reise på sykkeltur, padle kano og besøke lokale restauranter.

Tips:

Musikkfestivalen Exit er i Novi Sad hvert år, og gjør som 250 000 andre ta turen til Serbia.

Les mer her

September

Reiseåret 2018

Aruba

Jeg reiste med KLM til Karibien, opplevde jeg flamingoer, og strandliv på Aruba og Bonaire.

Tips:

Ta med deg yogatøyet ditt, og ta timer hos svenske @yogagirl

Les mer her

Reiseåret 2018

Galicia, Spania

På tur med Visit Spania, på mat og vinreise til denne vakre delen av Spania.

Tips:

Legg høstferien din til Galicia, og vær med på innhøsting av vindruer.

Les mer her

Oktober

Reiseåret 2018

Cornwall

På tur med Visit Great Britain besøkte jeg byene Truro, Falmouth, St Ives, Penzance, Mousehole, The Minack Theatre, Levant, Botallack, Newquay og Cape Cornwall.

Tips:

Sjekk ut steinen som kalles Bedruthan steps eller en gåtur langs klippene fra Levant til Botallack

Les mer her

Reiseåret 2018

London

Invitert til å være med på speed intervjuer med potensielle nye samarbeidspartnere i hele verden. Jeg var en av hundre som fikk denne muligheten på WTM i London.

Les mer her

Reiseåret 2018

St.Barth

I et samarbeide med KLM, og Frankrike reiste jeg til Karibien, og besøkte tre øyer; St. Barth, Curaçao og St. Maarten

Tips:

Fly med KLM til St. Maarten, reis derfra med et åttemanns fly til den karibiske perlen, St. Barth.

Tilbring søndag formiddag på Nikki Beach.

Les mer her

Reiseåret 2018

Andalusia, Spania

Jeg reiste til Spania sammen med Visit Spania, og besøkte byene

Malaga, Olvera, Cordoba, Lucena og Zuheros

Tips:

Lei sykkel, og sykle langs de nedlagte togskinnene som kalles for Via Verde.

Les mer her

November

Reiseåret 2018

Hong Kong

Jeg reiste med KLM til Hong Kong, og byen stjal hjertet mitt fra første stund. Skal definitivt tilbake til denne verdensmetropolen.

Tips:

Sjekk ut Airbnb, her finner du lokalbefolkningen som tilbyr guiding. Du kan velge mellom ulike temaer, og finne en som kan vise deg akkurat det du er interessert i. Jeg møte kjøkkensjefen som tok meg med til den gamle delen av Hong Kong, hvor vi spise både lunsj og middag med de lokale.

Les mer her

Desember

Reiseåret 2018

Aberdeen, Skottland

Jeg reiste til Aberdeen med Visit Aberdeenshire for å teste ut julemarkedet i sentrum, og ble positivt overrasket over hvor glade skottene er i julen. Som alltid føler jeg meg hjemme i Skottland, og digger maten og menneskene. Om du ønsker et en weekend borte fra mas og kjas, legg turen til Aberdeen. Koselige puber, god mat og billig shopping.

Tips:

Bo gjerne på Bed & Breakfast, og her finner du et rimelig og sentralt alternativ med god frokost.

Les mer her.

#Aberdeen #aberdeenshire #instamomentsiAberdeen #visitaberdeenshire #beautifulabdn #aberdeen #sustainability #hongkong #hotellovernatting #skotsknasjonaldessert #BalmoralCastle #BesøkevingårderiSpania #Spania #Detspansketuriskontoret #GaliciaerSpaniasukjentereisemål #Karibien #karibiskøy #StBarth #StMaarten #franskøy #VinfraGalicia #ferieifrankrike #reisetipsLondon #kakeriLondon #speednetworking #scotlandsnow #Galicia #England #kokkekursiGalicia #høstferieiCornwall #Cornwall #luxuryliving #aruba #flyklm #klm #KLM #reismedKLM #reismedklm #serbia #reiseruteforSkottland #Serbia #traditionalcheeseinserbia #beograd #københavn #Copenhagen #copenhagen #restauranteridanmark #Visitdrammen #drammen #Visitbuskerud #Buskerud #Telemark #TheodorKittelsen #northway #hotelliAmsterdam #blomstringiAmsterdam #reiseguide #reisetipsforkorsika #reisetipsforAmsterdam #Amsterdam #cyclinginamsterdam #weddinginlondon #Løkemoen #atthemoxy #Moxyoslox #solferietilKorsika #sykkelferiepåKorsika #korsika #charterturtilkorsika #matmekkapåkorsika #HvakanvifinnepåiParis #franskmatiParis #kjæresteturtilParis #storbyferieiParis #24timersguidetilParis #MoulinRougeiParis #InstamomentsiParis #Parispå24timer #shoppinginBeijingwithJoy #hotspotsinBeijing

45 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle