Søk
  • Tove M Taalesen

Eksentriske Aberdeen

Jeg reiste til Aberdeen med Visit Aberdeenshire

Aberdeen er mer enn granitt bygninger og gammel ærverdig arkitektur, den er også fargerikt og sjarmerende. Leter du utenfor selve bykjernen, kan du finne mer enn shopping og restauranter.

I desember reiste jeg på førjulstur sammen med Susanne, søsteren min. Selvfølgelig besøkte vi julemarkedet, dro på julegaveshopping og vi koste oss med god mat. Men, vi ville også utforske hva Aberdeen hadde mer og tilby, og snakket med en av de lokale vi møtte for å få tips om hva vi kunne gjøre. Vi fikk høre om en rar, liten landsby ved havna - hvor ingen hus er like. Vi ble fortalt historier om spøkelseshus, gjenferd og overnaturlige hendelser - men det viktigste med Footdee var de fargerike eksentriske husene, hvor ingen hus eller hager er like, og alle naboene bor i harmoni med hverandre. Vi ble tipset om at Aberdeens mest sjarmerende bar skulle ligge her, og for å få servering må du være invitert. Dette måtte undersøkes, og vi begge ble rett og slett forelsket i det sjarmerende området. Anbefales når du er i Aberdeen.

Footdee, uttales "Fittie"er en liten fiskerlandsby nær Aberdeen havn. Fra gamle tider var dette en fiskerlandsby, og det var bare fiskere med familier som bodde her. Nå er det en eksentrisk landsby med innflyttere til byen, kunstnere, designere og hipstere. Fra utsiden er det en mur for å beskytte landsbyen mot vær og vind, og på innsiden finner du hytter, skur og uthus, tøy som henger til tørk, planter, blomster og til og med en kirke. "Byen" er bygget som tre torg, og to av torgene er designet på 1800 -tallet av arkitekten John Smith. Han er arkitekten bak mange av de mektige byggene i Aberdeen, og det kongelige slottet Balmoral Castle.

Husene er lave, de står tett og de er bygget med små uthus for fiskeutstyr.

I dag kan du vandre rundt i de små gatene, og finne motiver til kamera ditt på hvert gatehjørnet. Det er fargerikt, eksentrisk og ikke likt noe annet jeg noen gang har sett.

#Aberdeen #visitaberdeenshire #visitscotland #scotlandsnow #beautifulabdn #aberdeenshire #sustainabletravel #sustainability #Footdee #Fittie

138 visninger
This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon