• Tove M Taalesen

Julestemning i Aberdeen

Jeg reiste til Aberdeen med Visit Aberdeenshire

Aberdeen Christmas Village

Leter du etter julefølelsen? Bli med meg til Aberdeen, kanskje ikke byen du tenker først på når det gjelder julemarked. Jeg lover du kommer til å bli overrasket. Byen er definitivt verdt å besøke, nesten uansett årstid. I desember er den pyntet etter alle kunstens regler med lys og dekorasjoner. Du julestemning til en rimelig penge, og du fortsatt finne en bortgjemt pub som serverer hjemmelaget mat til en brøkdel av prisen i de store byene. Les mer om Aberdeen her.

Aberdeen Christmas Village

Med Marischal College som utgangspunkt har Aberdeen Christmas Market en fantastisk beliggenhet. Marischal College er nå rådhuset i Aberdeen, og er også verdens nest største granitt-bygning. Aberdeen har en interessant arkitektur, og bygningene er et vakkert skue i lyset av vintersolen nå i desember. Grå granitt kan ofte virke gi bybildet et tungt utrykk, men ikke i Aberdeen denne solfylte vinterdagen. Solen leker med bygningene og de grå granitt-byggene nærmest funkler som edelstener.

Byen ligger en kort time og 20 minutter med fly fra Oslo. Du kan lett komme deg til Aberdeen fra Torp flyplass, Stavanger og Bergen.

Buss fra flyplassen inn til sentrum tar deg 40 minutter og koster 30 kroner. Det er absolutt et godt valg, og velge Aberdeen for juleshopping eller for en weekend med god mat og godt drikke.

Du får mer for pengene, rett og slett. Det er et stort utvalg av butikker, og du finner det samme her som i London - til en rimeligere penge. Du finner de store kjedene som Marks & Spencer, Primark og Boots. Her finner du også de små lokale butikkene med interiør, design og lokale merker. Er du er ute etter matopplevelser så finner du både de tradisjonelle restaurantene som serverer fish & chips og haggis. Aberdeen er også oljeby på lik linje som Stavanger. Det siste tiåret har det vokst frem flere gode, kvalitetskjøkken som kan friste med spennende meny og et stort vinkart. Så enten du reiser hit for å shoppe eller du "bare" vil kose deg, så er det mange muligheter.

Aberdeen Christmas Village

Jeg tok turen til Aberdeen denne uken, for å oppleve julemarkedet. Hver gang jeg kommer til Skottland blir jeg slått av gjestfriheten og vennligheten til menneskene som bor her. Det er som å komme på besøk til en god venn du ikke har sett på lenge. Denne gangen gledet jeg meg til å komme i skikkelig julestemning, og jeg ble ikke skuffet.

Julemarkedet ligger i tilknytning til det mektige rådhuset. Det finnes vel ikke mer majestetiske lokaler for et slikt arrangement. Som i et eventyr blir jeg møtt av fargerike tivoli-elementer som lyser opp i den mørke kvelden. Vi stopper opp for en "mulled wine" fra en av bodene, som blir servert rykende varm

Vi lener oss lett over rekkverket for å se på alle de glade menneskene som går på skøyter, mens vi nyter den deilige drikken. Foran rådhuset ligger en nydelig liten isbane, og du kan leie utstyr for å teste dine egne balanse-ferdigheter. Ingen av oss tok sjansen denne gangen, men neste gang skal jeg absolutt forsøke meg på gamle kunster.

På rekke og rad ligger bodene med salg av varm "mulled wine", brente mandler og lokalt håndtverk. Her har du alle muligheter til å finne en julegave eller to som kan få plass under juletreet når du kommer hjem. I alle bodene står det lokale som mer enn villig forteller om produktene sine eller rett og slett slår av en prat. Alle har en onkel eller en bekjent som jobber i olja og som har vært i Norge eller bor i Norge. Det er en god følelse og føle seg så velkommen et sted. Det frister absolutt til gjentakelse.

Du finner Aberdeen Christmas Village her:

Broad Street , Aberdeen, AB10 1AB

Du kan lese mer om Aberdeenshire her for tips om overnatting, restauranter og eventer.

Aberdeen Christmas Village

Aberdeen Christmas Village

#Aberdeen #visitaberdeenshire #aberdeen #aberdeenshire #visitabdn #scotlandsnow #visitscotland #beautifulabdn #winterinabdn #julemarked #juelshopping #shopping

287 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle