• Tove M Taalesen

Cornwall i fotsporene til Ross Poldark


Jeg reiste med Visit Great Britain til Cornwall. Les mer om Cornwall, og andre deilige destinasjoner i Storbrittania her.

Serien, som bygger på Winston Grahams bøker, handler om Ross Poldark. Han er en staut adelsmann med et godt navn og et dårlig rykte som på slutten av 1700-tallet vender hjem til Cornwall etter å ha kjempet tre år i den amerikanske uavhengighetskrigen. Poldark er fortalt som et klassisk periodedrama, komplett med blodige slåsskamper, overklasse-intriger, ulykkelig kjærlighet og scener med flagrende gevanter på høye klippekanter. Tenk «Stormfulle høyder» og «Stolthet og fordom» blandet med en dose gruvedriftsdrama.

Jeg har tatt turen til Cornwall i Poldarks fotspor sammen med Visit Britain. Jeg skal bli kjent med denne delen av England som for meg har vært helt ukjent - og det er deilig å sette seg på toget i det yrende folkelivet på Paddington stasjon i London.

Cornwall er landsbyliv og kanskje litt snobbete på en sjarmerende britisk måte. Det er grønt og frodig, og ikke visste jeg at den vakre kystlinjen har mer enn 400 vakre sandstrender. I seks dager skal jeg reise rundt i denne idyllen før jeg setter meg på toget på første klasse tilbake til det travle storbylivet.

I fotsporene til Poldark - fra Levant til Cape Cornwall

Jeg møter guidene mine fra The Coast Path Association for en gåtur fra Levant til Bottalack. Gåturen er rett og slett magisk. Her er det stupbratte klipper, frodige sletter og som tatt ut av tv-serien Poldark er det ruiner fra den tiden det var full gruvedrift i området. Ikke vanskelig og forstå at filmcrewet valgte nettopp dette stedet som location. Vi stopper opp ved de gamle gruvene for å ha cream tea på Cornish vis. Først spiser vi "Cornish Pasty" en tradisjon tilbake til gruvearbeiderne. Smørdeig med fyll laget av løk for meg som er vegetarianer, og kjøtt for alle de andre. Så er det scones med syltetøy og clotted cream. Her er det viktig å følge tradisjonen i Cornwall - syltetøy først og deretter clotted cream. Vi fortsatte turen videre til Cape Cornwall. Cornwall er natur, men også rik på gruvehistorie.

Som den norske turistforeningen er det her også satt opp gode merkinger så du trenger ikke gå med en guide. Selvfølgelig med en guide vil du lære mer historie, men starter du turen ved gruvene i Levante kan du være med på en guidet omvisning rundt på gruveområdet.

Du kler deg selvfølgelig etter været, men kle deg i turklær som er komfortable. Det er ikke mye stigning, men litt kupert i perioder. Turen tar ca tre timer med innlagte pauser, og er ikke spesielt krevende.

Strandliv i Cornwall

Det er mer enn 400 strender i denne delen av England som fyller Cornwall med et yrende liv om sommeren. Hotellene fylles opp med feiregjester, og alle sommerhusene åpnes opp for sesongen. Du kan surfe på strendene i Newquay. Store områder med sand over mange enorme strender og konstante bølgeformasjoner. Eller du kan gå på vannet ved Mount St Michael. Sjekk tidevannstidene og hvis du kan ta en båt ut og gå tilbake tvers over bukten. Iøynefallende slott og 360 utsyn mot fastlandet. Er du heldig kan du bade med seler i havnebassenget i St. Ives.

#Cornwall #England #Storbrittannia #Poldark #nrktvpoldark #reisetips #reise #høstferieiCornwall #reiseguide #reiseblogger

168 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle