• Tove M Taalesen

Aruba har verdens fineste strender


Aruba

Jeg reiser med flyselskapet KLM.

Den lille øya Aruba i Karibien har 100 000 innbyggere, og 98 ulike nasjonaliteter. Alle lever i harmoni på "the happy island", selv om det er over 98 ulike nasjonaliteter som bor der. Ikke uten grunn er det mest brukte ordene på Aruba - Solo ta brilla. Solen skinner. For solen skinner alltid her. Med en gjennomsnittstemperatur på 28 grader hele året, og stort sett aldri regn er øya et sikkert reisemål hele året. Øya ligger utenfor Venezuela, og er utenfor det såkalte orkanbeltet i Karibien. Når det er uvær i Karibien, så merkes det på vinden på Aruba. Du vil kanskje tro det blir mer vind, men det er motsatt. Aruba har alltid en vind fra nordøst som gir en deilig sval vind, men når orkanen herjer utenfor på de andre øyene så forsvinner vinden. Lokalbefolkningen sier at orkanen "stjeler vinden", og jeg kan love deg at når det skjer blir det veldig varmt. Det er trygt å velge Aruba hele året, og er du heldig kan du få billetter med KLM til Aruba for under 7000,-

Aruba
Aruba

Hvor skal jeg bo?

Aruba deles inn i lavhotell, og høyhotell. Høyhotellene er de store kjedene som ligger på rekke og rad langs Palm Beach. Store bygningsmasser med tusenvis av turister. Særlig amerikanerne finner du her, de er trofaste og ønsker seg den samme servicen og luksusen som de kjenner fra før. Her ligger solsengene på rekke og rad på den finkornede hvite sandstranden. Her får du eksotiske cocktails servert hele dagen, bingo i bassenget og vannaktiviteter langs den kjente Palm Beach. Prisene er stive for overnatting, og det koster også å spise og drikke her. Om du er villig til å gå 10 minutter, kan du bo ved en av de mange lavhotellene som ligger i andre rekke fra stranden. Du kan benytte deg av den samme stranden, restaurantene og vannaktivitetene til en fjerdedel av prisen.

Aruba
Aruba

Min anbefaling på hotell:

Modern World Hotel Aruba

Hotellet har kun syv rom, og alle rommene har kjøkkenfasiliteter. I fellesarealet er den en nydelig bakhage med grill og basseng. Her kan du sole deg i en av de mange solstolene, bade i bassenget og nyte solnedgangen i fred og ro. Eiendommen drives av et ektepar som er opptatt av design og interiør, og sørger for at hotellet oppleves som et boutiquehotell. Her blir du møtt av vennlige fjes som sørger for å gi deg all informasjon du måtte ha behov for. De er rause på restaurantanbefalinger, og låner gratis ut sykler. Om du orker å sykle rundt i 30 vamegrader.. Ikke bli overrasket eller redd over iguanaene som trives i hagen her. De er ufarlig for mennesker, og spiser kun blader fra trærne. Men, de er nysgjerrige på mennesker. Du finner de overalt på Aruba, og etter noen dager blir du vant til disse "mini-dinosaurusene)

Aruba
Aruba

Strandliv:

Det er ikke mulig å reise tl Aruba uten å tilbringe noen timer på stranden, enten du liker og sole deg eller ikke. Strendene er nydelige med kritthvit sand og turkist hav. De fleste stedene har små strandbarer som tilbyr leskende drikke og deilig lunsj.

Flamingo Beach

På den private øya til hotellet Renaissance Aruba. Med båt blir du fraktet ut til denne lille oasen som ligger rett ved flyplassen. På øya er det to strender å velge mellom, en restaurant og en bar. På Flamingo Beach finner du øyas rosa flamingoer som er øyas hovedattraksjon. Absolutt alle som kommer hit, kommer nettopp for å la seg avbilde med flamingoene. Men, det er ganske morsomt å hvile ut på en av solsengene, mens flamingoene spaserer mellom sengene. På den andre stranden som kalles for Iguana Beach skal du ikke bli overrasket over et besøk fra iguanaer i alle størrelser. Hver søndag er det et live band som sørger for god karibisk stemning. En perfekt kombinasjon med en iskald pina colada.

Palm Beach

TripAdvisor, og andre har kåret Palm Beach til en av verdens 10 beste strender, og ikke uten grunn. Sanden, sjøen, fasilitetene og atmosfæren gjør dette til et populært sted. Her ligger de store hotellene på rekke og rad. Tilbudet av drikke og mat er stort, og la deg begeistre av gode drinker og hyggelige servitører. Du blir garantert både brun og blid på denne stranden.

Eagle Beach

Ligger ved hovedstaden Oranjestad, og er nok sammen med Palm Beach en av de mest kjente strendene på Aruba. Den starter der Hato-veien, som går tvers over øya, krysser kystveien L.G.Smith Boulevard, og er lang, bred og berømt for sin kritthvite sand. Her finner du også de berømte Divi Divi trærne.

Aruba

Aruba

#aruba #flyklm #KLM #reismedKLM #reismedklm #klm #karibiskøy #strandliv #bestestrenderiverden #detibestestrendeneiverdne #verdensfinestestrand #beach

96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle