• Tove M Taalesen

Mamma Mia bryllup i Telemark

Bryllup på gården

Oppskriften på en vellykket bryllupsfeiring midt i fellesferien, er å planlegge godt. Gjestene har lagt ferien sin til Telemark, og i gammeldags familieånd og tradisjoner er storfamilien samlet for å vaske, bake, male og rigge til storfest. Dette er en sommer vi aldri glemmer. Her er det rekorder på rad og rekke. Og sommeren vi feirer bryllup på gården i Mamma Mia stil.

Det er den varmeste sommeren i manns minne, det har aldri vært så lite vann i brønnen og det har aldri vært et så stort bryllup på gården. Vi kommer aldri til å glemme den lave vannføringen i elva, til glede for store og små. Vannet er varmt, og perfekt for badeliv. Kveldsstellet foregår i elva, og hver kveld pakker vi sakene og reiser i flokk for bading. Akkurat som i gamle dager. Det er godt å kjenne på dugandsånden, og en stor glede å ønske gjestene velkommen til fest på gården. En stor takk til alle de fantastiske gjestene som gjorde denne dagen til en minnerik begivenhet for brudeparet og alle oss andre. Ingen kommer til å glemme Mamma Mia stemningen.

Vakkert brudepar

Denne sommeren har vi feiret bryllup i familien. Min eldste nevø har giftet seg, og vi har feiret på familiegården i Telemark. Etter månedsvis med planlegging og forberedelser kunne vi endelig denne helgen ønske gjestene velkommen til gards. Tidenes varmeste dag var meldt, og solen stod høyt på himmelen da brudeparet gav hverandre sitt ja, i den vakre Austbygde kirke. Med humor og glimt i øyet prekte presten om at vi mennesker er som en diamant, vi må slipes for å skinne. Det koster å være to og det er hardt arbeid som skal til, men vi er skapt for å være i flokk.

Gården var pyntet til fest, etter alle kunstens regler. Gjestene ankom i bunader og flagrende sommerkjoler. Aldri har Løkemoen vært vakrere, og sjelden har stemningen vært bedre i det gjestene nyter sommeren på tunet. I høye hæler og nystylet hår, tripper jentene rundt, mens vi venter på brudeparet som er til fotografering. Jeg tror ikke det er noe sted i verden som er vakrere enn Telemark på sitt beste, og denne dagen er en av de dagen som vil gå inn i historiebøkene. Selv utfordringen med lite vann i brønnen, har vi løst med Telemarks kuleste utedo. Ekte kunst, Kongeparet smilende på veggen, og skikkelig godlukt fløyet inn fra London, så blir selv de mest beskjedene Oslo-jentene fra seg av begeistring.

Låven er ryddet, vasket og pyntet. Bordene er dekket etter alle kunstens regler med sirlig brettede tøyservietter og håndskrevne menyer. Her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Mitt bidrag denne dagen er å være toastmaster, et ansvar jeg selvfølgelig tar med største alvor. Jeg lover gjestene at middagen skal være over 21:22, og etter tre retter, ti taler og utallig kyss kan jeg med stor glede heve taffelet to minutter før skjemaet.

Som en blanding av eventyr-bryllup på gården og Mamma Mia stemning på tunet fortsetter festen inn i de sene nattetimer. Det er allsang, og alle danser med alle. Bruden kaster skoene for å danse med sin nybake ektemann inn i fremtiden. Her er det glede, latter og kjærlighet. Det er en fryd å være tante denne kvelden, og vite at gjestene storkoser seg, og om noen timer er på vei til romantisk bryllupsreise til Paris.

Vakker brud og stolt brudgom

#bryllup #bryllupsfeiring #Telemark #visittelemark #visitnorway #telemarksfinesteutedo #Løkemoen #Austbygde #Austbygdekirke #Rjukan #bryllupskjole #bryllupsfest #reisetips

48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle