• Tove M Taalesen

Cityguide til Drammen


Drammen

Elvebyen Drammen er verdt et besøk i sommer. Etter en kort togtur fra Oslo, eller 35 minutter med bil, kommer du til en byen med med Norges største torg og et hjerte for fotball. Her er det ekte kjærlighet, og drammensere er hyggelige folk.

Drammen er min by, her vokste jeg opp og ble den personen jeg er i dag. Jeg har bodd største delene av livet mitt i Drammen, og menneskene her vil alltid være i mitt hjerte. Uansett hvor jeg er i verden, er det ingen ting som gir de samme følelsene som utsikten til Drammen når jeg kommer kjørende ut av Liertunnelen.

Drammen

Bragernes Torg:

Torget er stortoget for hele Buskerud fylke. Det er et handelstorg med salg av blomster, frukt og grønnsaker. Gjennom tidene har dette vært et sted hvor lokale produsenter kunne selge produktene sine. Torget er også en festplass med arrangement som skisprinten i langrenn hvert år. Mine barndomsminner fra toget er å kjøpe grønnsaker fra en av salgsbodene og reise hjem og lage lapskaus etterpå. En av favorittene til de fleste drammensere er å kjøpe en kurv med Lier jordbær og sitte på brønnen i sola og se på livet.

Drammen

Elvepromenaden:

Er en av byens vakreste turstier, og ble i 2014 kåret til Årets grønne park. Det er opparbeidet park på begge sider av elva, som er forbundet med flere bruer. Så her kan du tilpasse turen etter eget ønske.

Ta turen fra torget ned mot elva, og gå over bybrua til Strømsø torg. Ta trappen ned mot den nye bydelen i Drammen; Union Brygge. Elvepromenaden er utrolig populær blant drammenserne, og mange legger søndagsturen sin her.

Gå mot Ypsilon brua, og sett deg gjerne på en krakk, og kikk på elva. Union Brygge er Drammens Tjuvholmen og her finner du også fine vannspeil, statuer og kunst på veien som gir gode "instamoments". Stopp gjerne og ta en kaffe i solen på en restaurantene som ligger ved elva.

Drammen

Spiralen:

En biltunnel som starter rett bak Drammen sykehus og tunnelen snurrer nesten syv ganger rundt sin egen akse før den ender i friluft på Spiraltoppen. Her er det flott turterreng, en cafè og fantastisk utsikt over Drammensdalen.

I 1950 årene skulle kommunen bygge to nye gater og trengte steinmasse. Byingeniøren ønsket å gjøre steinbruddet til en attraksjon for byen. Spiralen ble åpnet av Kong Olav V i 1961. Spiralen er et populært turområdet, og på toppen finner du også et friluftsmuseum.

I 2016 kåret CNN tunnelen til en av de flotteste i verden.

Drammen

Gulskogen Gård:

Lindeallèen er 265 meter lang. og parken kan også by på Norges eneste bevarte labyrint av lindetrær. Det er ganske så idyllisk med små hvite broer over dammene og alle blomsterbedene som bugner av blomster. Jeg vet ikke helt historien bak påfuglene som går i hagen, men det har alltid vært flere påfugler som fritt går rundt og spankulerer i det vakre parkanlegget. Også denne helgen var det brudepar som var her for å bli tatt bilder. Brudekjoler, slør og høye hæler i en herlig mix av parkanlegg, hvite benker og påfulger. For påfulgene er tamme nok til å være med på bildene, og som ekte fotomodeller med årelang trening posere de villig for de mange fotografene.

Drammen
Drammen

Drammen

BLOGGEN MIN - TRAVELQUEENNORWAY

Vil du følge meg dag for dag, og se hvordan min hverdag som blogger er? I tillegg til denne hjemmesiden har jeg bloggen min hos blogg.no, her legger jeg ut hver dag og du kan følge planleggingen for turer, pakking go selvfølgelig dag for dag på tur.

I fjor sluttet jeg jobben min for å følge drømmen min. Ga opp fast inntekt og trygge rammer til en hverdag jeg selv må skape hver dag.

Jeg angrer ikke en dag!

Vil du følge drømmen din og leve det livet du ønsker?

Følg bloggen min TRAVELQUEENNORWAY

#drammen #byenmin #reise #reisetips #Buskerud #Visitbuskerud #Visitdrammen #Strømsgodset #Spiralen #Gulskogengård #sommerferie2018 #Bragernestorg

27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle