• Tove M Taalesen

Verdt hver eneste kalori, og spises med god samvittighet


Her er en kjærlighetserklæring til Skottland og nasjonaldesserten "sticky toffee pudding". Skottens nasjonaldessert får du servert hvor som helst, og i flere ulike varianter. Men, godt smaker det uansett. Den består av en daddelkake som serveres med fløtekaramellsaus og pisket krem eller iskrem.Denne oppskriften fikk jeg av en eldre, meget flott kvinne som bor på Frogner. Hun har i 50 år vært gift med en skotte, og kan lage "sticky toffee pudding".

Oppskrift:

Pudding

250 g dadler

2 dl vann

1 ts vaniljesukker

2,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

2 egg

100 g smør

1,5 dl brunt sukker

2 ss muscovadosirup

1 dl melk

Karamellsaus

2,5 dl lyst muscovadosukker

2,5 dl kremfløte

50 g smør

1 ss muscovadosirup

2 krm salt

Skjær opp dadlene og kok dem opp i vannet. Ta gryten av varmen og la dadlene stå og svelle i omtrent en halv time, til alt vannet er absorbert. Mos dadlene lett med en skje eller gaffel. Avkjøles.

Visp sammen romtemperert smør og sukker til det er lyst og kremet. Tilsett eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert. Bland alle de tørre ingrediensene, og ha dem i deigen sammen med melk og sirup. Tilsett dadlene. Bland med en skje.

Øs opp deigen i doble muffinsformer. Stek midt i ovnen på 180 grader i omtrent 20 - 25 minutter. La puddingene avkjøles i formen. Hell saus over puddingene. Serveres lune med vispet krem.

Photo: Visit Aberdeenshire

Du må spise puddingen med god samvittighet, da smaker den best. Da jeg var i Skottland fikk jeg smake den første gang på puben Kilmamock Arms i Cruden Bay. Angivelig skal den irske forfatteren Bram Stoker bodd her da han skrev Dracula i 1897. Jeg er helt sikker på at også han ble hektet på denne desserten.

BLOGGEN MIN - TRAVELQUEENNORWAY

Vil du følge meg dag for dag, og se hvordan min hverdag som blogger er? I tillegg til denne hjemmesiden har jeg bloggen min hos blogg.no, her legger jeg ut hver dag og du kan følge planleggingen for turer, pakking go selvfølgelig dag for dag på tur.

I fjor sluttet jeg jobben min for å følge drømmen min. Ga opp fast inntekt og trygge rammer til en hverdag jeg selv må skape hver dag.

Jeg angrer ikke en dag!

Vil du følge drømmen din og leve det livet du ønsker?

Følg bloggen min TRAVELQUEENNORWAY

#stickytoffeepudding #dessert #skotskmat #skotsknasjonaldessert #middag #mat #ferieforfoodies #norwegianfoodie #foodstories #foodiestories #søtt #karamelldessert #hvaspiserskottenetilmiddag

438 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle