• Tove M Taalesen

Gjest hos Dronningen!


Photo Visitabdn

Det må være en drøm å få en invitasjon fra selveste Dronning Elisabeth i postkassen til sommerferie i Skottland.

BALMORAL CASTLE er sommerresidensen til den britiske kongefamilien. Første uken i august hvert år pakker hun kofferten og flytter til Skottland. I kongelige kretser så betyr det at hele det kongelige husholdet forflyttes til Balmoral. Sikkert ikke en enkelt forflytting, men kjenner jeg det britiske hoffet rett går det veldig smidig. Her kan hun leve akkurat som i London, og resten av familien er også på besøk.

Photo: Tove M Taalesen

Det er nok ikke bare ferie for den spreke Dronningen. Hvert år inviteres mellom 50 og 60 mennesker til middag, overnatting og underholdning. Det er statsoverhoder fra andre land, diplomatiske forbindelser og andre som kan ha betydning for det britiske samvelde. Dronningen har en arbeidsferie hvor hun representerer Storbrittania, og viser frem det beste på øverste hold.

Som gjest på Balmoral behøver du ikke tenke på noe annet enn å holde spisetidene. Alt er lagt til rette for at du skal ha en behagelig ferie i det vakre skotske landskapet. Jeg vil tro at jakt, fiske og hesteridning står på programmet. Selvfølgelig blir det servert afternoon tea på ettermiddagen.

Photo Tove M Taalesen

Nå kan DU også være gjest på Balmoral Castle, uten invitasjon fra Dronningen. Slottet tilbyr små hytter som du kan leie og tilbringe ferien din på Dronningens eiendom. Jeg har ikke testet hyttene ennå, men det er absolutt fristende.

Tenk å bo der i desember, kanskje til og med feire julen med familien på hytta til Dronningen.

Jeg er absolutt klar for å leie en av hyttene en weekend med noen venninner så har du lyst til å være med så si fra. tor absolutt jeg må reise med noen som forstår at jeg ønsker å bli behandlet som en prinsesse. Gjerne kaffe og avis på sengen om morgenen, og er du god til å fyre i peisen er du absolutt med. Jeg trenger også noen som synes det er superfint å lage mat i ferien, og synes du det er greit med venstrekjøring så er du med som fast sjåfør. Jeg kan absolutt venne meg til et liv på slottet..

Photo Visitabdn

Balmoral ligger i Aberdeenshire. Er fylke nordøst i landet. Du flyr til Aberdeen, og kan enten leie bil eller ta buss for å besøke slottet. De nærmeste byene er Ballater og Braemar. I den lille byen Ballater kan du også spise godt på Prins Charles restaurant ROTHESAY ROOMS.

Restauranten ble åpnet i desember 2016 etter den store flommen i River Dee. Prins Charles ønsket å støtte opp om det lille lokalsamfunnet, og sammen med det lokale næringslivet ble restauranten skapt. Den er økologisk, og bruker lokalt produserte råvarer. Balmoral forsyner også restauranten med kjøtt og fisk. Jeg rakk ikke innom der denne gangen, men den er absolutt på listen nesten gang jeg besøker området.

Slottet er åpent for publikum fra april og ut juli. På eiendommen kan du vandre rundt og se på det vakre parkanlegget eller du kan ta et slag golf på golfbanen.

Jeg hadde en utrolig fin reise sammen med Visit Aberdeenshire, vi kjørte gjennom fylket på det som kalles NORTH EAST 250 . Jeg fikk oppleve en spektakulær reise med vakre strender, dramatiske klipper og nydelig høyland. Jeg besøkte slott og ruiner, små pittoreske landsbyer og flere museer. Balmoral Castle gjorde et stort inntrykk på meg. Størrelsen på eiendommen er enorm og parkanleggene fantastisk. Overalt hvor vi stoppet for å spise, bo eller ta bilder møtte jeg bare vennlige mennesker. De elsker nordmenn rett og slett. Et land du trygt og ukomplisert kan være turist og oppleve mye på kort tid. Gå inn på VISIT ABERDEENSHIRE for å lære mer.

TRAVELQUEEN

Vil du følge meg dag for dag, og se hvordan min hverdag som blogger er? I tillegg til denne hjemmesiden har jeg bloggen min hos blogg.no, her legger jeg ut hver dag og du kan følge planleggingen for turer, pakking go selvfølgelig dag for dag på tur. I fjor sluttet jeg jobben min for å følge drømmen min. Ga opp fast inntekt og trygge rammer til en hverdag jeg selv må skape hver dag. Jeg angrer ikke en dag!

Følg bloggen min TRAVELQUEENNORWAY

#visitabdn #aberdeen #aberdeenshire #skottland #visitscotland #scotland #ferie #reisetips #NorgeogSkottland #nordmenniSkottland #laksefiskeiSkottland #slottsferieiSkottland #BalmoralCastle #skotskeslott #Dronningenssommerferie #feriehusiSkottland #leiehytteriSkottland #ferierepåslott #slottsferie #bosomenprinsesse #høstferieniSkottland #sustainabletravel #travelstips #travelqueennorway #travelqueennorwaysblogg #reiseblogger #reiseruteforSkottland #route250 #visitaberdeenshire

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle