• Tove M Taalesen

Kunstnerdalen Sigdal


Andersnatten i Buskerud

Når kommunen lover gratis is til alle når gradestokken bikker 30 varmegrader da stopper jeg gjerne for å teste ut tilbudet. Jeg er på vei til en opplevelse i kunsterdalen Sigdal. Kommunen med mange kunstnere som både har bodd her og jobbet her opp gjennom tidene. Julegaven fra min søster var en kunstner-opplevelse i Sigdal kommune. På en av årets varmeste dager tar vi turen fra Oslo til Eggedal. Underveis måtte vi stoppe i Prestfoss for å sjekke ut kommunens tilbud til innbyggerne om gratis is.

Gratis is ved Sandsbråten

Sandsbråten

I Prestfoss ligger Sandsbråten som er en fantastisk hvit strand med utsikt til Andersnatten. Vannet er krystallklart og iskaldt, men med nærmere 30 grader lar vi oss friste til en dukkert.

Andersnatten er 733 meter høyt og ligger i Sigdal kommune i Buskerud. Buskerud er mitt hjemfylke, og det er alltid ekstra morsomt å være på tur her. Andersnatten er kjent for fjellklatrere fordi den den er stupbratt på den ene siden, og den er populær for isklatring på vinterstid.

Andersnatten gir landskapet en spesiell karakter og var et yndet motiv for Theodor Kittelsen. Den er også blitt malt av Christian Skredsvig. To kunstnere jeg skal bli bedre kjent med på denne turen.

I Prestfoss ligger også Folkemusikksenteret i Buskerud. Folkemusikksenteret i Buskerud er også et friluftsmuseum. Museumet tilbyr et godt bilde av byggestil og tradisjoner i distriktet.

Andersnatten

Kiosk ved Sandsbråten på godværsdager - er det over 30 varmegrader blir det gratis is!

Nå blir det kiosk på godværsdager, og bikker det 30 grader blir det også gratis is!

Varmerekorden på 33,8 grader er grunnen til at Sigdal kommune slår på stortromma.

Hele 33,8 grader ble det registrert i Nedre Eggedal denne uken. For å markere rekorden, har Sigdal kommune med ordfører Tine Norman i spissen, brukt dagen på å organisere en mobil kiosk som skal stå på Sandsbråten på dager med fint vær.

Her skal det være salg av is og brus.

Blir det over 30 grader, så er det gratis is fra kiosken. Kommunen spanderer, lover ordføreren.

Det var 26 grader i dag, så ingen gratis is - men det spiller ingen rolle! Det var en fantastisk dag!

Andersnatten

#Sigdalkommune #Prestfoss #Sandsbråten #gratisisisSigdal #sommer #badeliv #resietips #kunstnerdalen #TheodorKittelsen #ChristianSkredsvig #FolkemusikksenteretiBuskerud #VisitBruskerud #Andersnatten #fjellklatring #EggedalBorgerstue

80 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle