• Tove M Taalesen

Sykkeltur i Amsterdam

Den beste måten å oppleve byen du besøker er på sykkel. Da kommer du tett på menneskene, bylivet og du går ikke glipp av de små perlene som gjerne ligger gjemt bak neste sving. Når jeg er på tur er noe av det første jeg gjør er å låne sykkel på hotellet eller finne et utleie sted i nærheten. Amsterdam er perfekt for sykkel, og det er superenkelt å komme seg rundt. Nederland er kjent for at det er godt tilrettelagt for syklister, og bymiljøet tar hensyn til syklistene.

Her får du noen gode tips for en god sykkeltur i Amsterdam:

Følg sykkelveiene som er merket med rosa.

Vær oppmerksom på trafikkreglene, og at det er egne trafikklys for syklister

Gi signal på hvilken retning du skal i god tid før krysset.

Sykle alltid med kjøreretningen - er det enveiskjørt gate så sørg for at du sykler i riktig retning.

Lås sykkelen med doble låser, det er mange sykkeltyver i byen.

Sightseeing I Amsterdam

Du kan sykle til alle bydelene og de fleste av turistattraksjonene uten å bruke for mye energi. Landskapet er flatt, og gjør det behagelig å være syklist. Spesielt områdene rundt kanalene er godt egnet for sykkel. Her vil du finne dine "instamoments" som perler på en snor. Amsterdam har fin arkitektur, mange broer over kanalene og de er superflinke til å pynte inngangspartier med fargerike blomster.

Jeg anbefaler en tur til Foodhallen, det er en nedlagt trikkestall som er gjort om til mathall. Mathall med stor suksess. Det er større utgave av mathallen på Vulkan i Oslo, men den er mye, mye mer. Jeg var der en helt vanlig tirsdag ettermiddag, og det var mye mennesker. Det var også live musikk fra scenen midt i bygget, og denne ettermiddagen var det et lokalt jazzband som spilte. Utrolig praktisk å låse sykkelen på utsiden, forsyne seg godt av tilbudet av mat og drikke og avslutte med en kaffe i solnedgangen på utsiden. Etterpå syklet vi rolig hjemover langs kanalene.

Jeg kan også anbefale et besøk i huset til en av Amsterdams mest velstående familie - Museum van Loon. I dag er det museum, men på 1800-tallet var en invitasjon til fest her øverst på listen til de fleste. Familien startet Dutch East India Company, og fortsatte med banktjenester. Husets frue, Thora van Loon-Egidius var hoffdame for Dronning Wilhelmina av Nederland.

#blomstringiAmsterdam #Amsterdam #flyklm #klm #KLM #reismedKLM #reismedklm #sykkeltur #sykkelferie #foodhallen #foddie #mat #sustainabletravel #sustainability #bærekraft #bærekraftigreise #luksusihverdagen

60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle