• Tove M Taalesen

Grønn turist med KLM!


Remona van der Zon

I Amsterdam møtte jeg Remona van der Zon, som er en av fire i KLM som jobber med selskapets bærekraft satsning.

Hun er fra Holland, men har reist verden rundt i forbindelse med jobb og studier.

Hun fortalte om sin drømmedestinasjon, Costa Rica. I 2007 offentliggjorde regjeringen der planer om å bli verdens første karbonnøytrale land innen 2021, og de er i førersete for bærekraftig utvikling. New Economics Foundation rangerte Costa Rica først i verden på sin Happy Planet Index i 2009 og 2012, og som verdens grønneste land i 2009.

To tips for en mer bærekraftig reiser:

1. Du kan gjøre noe som passasjer, og KLM gjør noe som selskap. KLM bruker biofuel der det er mulig å gjøre det.

Du kan fly CO2 nøytralt når du bestiller billetten din. Min reise til Amsterdam kostet 1,87 euro ekstra.

2. Alle gram teller. KLM velger materialer som veier mindre, det kan du også gjøre.

Reis lett, gjerne kun håndbagasje. Planlegg innholdet i kofferten din. Ikke ta med mer enn nødvendig.

Costa Rica

Må du dusje to ganger om dagen?

Remona bodde på Costa Rica i fire måneder, mens hun gjorde studier på vann. Hun bodde i et rosa hus på stranden, og lydene fra bølgene som slo mot stranden vil alltid minne henne om Costa Rica, og menneskene som bor der.

Både studiene og oppholdet på Costa Rica har satt tydelige spor hos Remona.

Det har blitt et populært turistmål, og turistnæringa er en av landets viktigste inntektskilder. Selv om turistindustrien er nødvendig for den karibiske øya, så er kommer det utfordringer med turistene. Rent vann er mangelvare i verden, og turistindustrien står for et stort forbruk. Særlig er forbruket stort i områdene rundt Middelhavet og i Karibien. Enorme mengder vann går med til vask av hotellrom, vask av sengetøy og håndklær, renhold av bassenger og selvfølgelig forbruk av vann per turist.

Tenk på det neste gang du dusjer på ferie, er det virkelig nødvendig å dusje to ganger om dagen?

Trenger du å bytte håndklær hver dag?

Bærekraftig reise

To anbefalinger fra Remona

1. Haarlem

Er Remonas hjemby, byen kalles for "little Amsterdam, but more local". Her finner du kanaler, restauranter og det er 20 minutter med sykkel til stranden. Det er et stort utvalg av restauranter som tilbyr vegan og vegetarretter.

3. Växsjø i Sverige

Vâxsjø i Sverige har en stor betydning for KLM sin bærekraft satsning, det vil jeg fortelle mer om i neste bloggpost.

Tenk at en liten by i Sverige spiller en stor rolle for det internasjonale flyselskapet KLM.

Tove og  Remona i Amsterdam

#costarica #sustainabletravel #sustainability #sustainable #sustainablefashion #karibiskøy #bærekraft #bærekraftigreise #reisetips #miljøreise #flyklm #klm #KLM #reismedKLM #reismedklm #flyingblue #royaldutchairlines #Amsterdam #holland #reise #sommerferie #biofuel #vâxsjø #sverige

62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle