• Tove M Taalesen

Reisetips til Korsika

Korsika er en fransk middelhavsperle, som ligger rett ved siden av Italienske Sardinia.

Øya kalles for "skjønnhetens øy", noe jeg ikke har problemer med å forstå. Lyset er helt magisk her, og kontrastene mellom det blå havet og den frodige grønne øya gjør det perfekt for "instamoments".

Så her er mulighetene store for å ta gode bilder til sosiale medier eller til ferie-albumet.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Med reiseselskapet Langley Travel til Korsika (REKLAME)

Jeg elsker fransk mat, fransk vin og fransk sjarmerende livsstil. Italia er også en av mine favoritter som du vet, og Korsika er en god mix av begge kulturer. Ikke så rart siden øya ligger rett ved Italia, men tilhører Frankrike. En rotete historie med ulike eierskap, men ingen tvil om at korsikanerne er stolte av øya si og sin egen kultur. De har også sitt eget språk, men flere og flere snakker fransk.

Langley Travel selger reiser til Korsika fra Norge, med direkte fly. Det betyr at på under tre timer er du på Korsika og kan nyte øyas nydelige strender, eller du kan bestige fjellet Mont Cintu (2710 moh) som er høyere enn Galdhøpiggen.

Øya er perfekt for aktiviteter som fjellturer, tennisturer og yogaturer.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Slottsferie på Langley Resort Napoleon Bonaparte

Byene Ile Rousse og Calvi er populære reisemål for turister. Selv om innbyggertallet mangedobles i sommerhalvåret har øya beholdt sin sjarm. Napoleon Bonaparte er født på øya, og hvert år feires øyas store sønn med brask og bram.

Hotellet jeg overnattet på har fått navn etter øyas store sønn: Langley resort Napoleon Bonaparte som er et lite slott midt i sentrum av byen Ile Rousse. Selv om det ligger midt i byen er det fem minutter til den nydelige bystranda. Og skulle du ikke orke å gjøre annet enn å sole deg der, så er dette en veldig fin bystrand med solparasoller og små restauranter som tilbyr deilig mat. Det rosa hotellet er et gammelt palass med to tårn med fantastisk utsikt over sjøen, som får TravelQueen til å virkelig nyte ferien til det fulle.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Hotellet serverer utmerket mat både til frokost og middag. Maten holder høy klasse, og serverer både sunn frokost som ost, skinke og yoghurt, men også varmmat. Og for oss som elsker å skeie ut med croissanter og wienerbrød til en kruttsterk espresso, så er det selvfølgelig mulig. Middagen i solnedgangen på terrassen er utrolig hyggelig med et personalet som gjør hva som helst for at du skal være fornøyd.

Selv hotellsjefen er i sving for å gi gjestene en god opplevelse. At det er godt arbeidsmiljø på hotellet merker jeg som gjest, alle er smilende og sjarmerer oss på svensk, dansk og gebrokkent engelsk, Her er det kokker fra Finland med en spansk kjøkkensjef som har forstått at skal man vinne en kresen norsk foodie så må det serveres kvalitet. Selv jeg som vegetarianer nektet å teste noe annet enn hotellets middag. Salater i alle varianter med beter, urter og franske oster. Vegetarpasta, risotto og kortreist fisk. En ubetinget anbefaling fra min side.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Slottets historie fra 1837

Historien bak Château Piccioni - eller som vi kaller det Langley Resort Napoleon Bonaparte

I 1837 stod et vakkert slott ferdig midt i den sentrale delen av landsbyen Ile Rousse. Det var Sebastian Piccioni som var byggherren for sitt andre hjem i Ile Rousse. Faren hans mente at familiens rikdom ikke kom godt nok frem, så han fikk bygd jernbanen rett i forkant så alle som kjørte toget kunne beundre sønnens nye slott.

Slottet ble hotell i 1929, og har siden vært vertskap for prominente gjester som the Prince of Wales, the King of Greece, Pierre Benoît og Jean Chevrier.

Under krigen okkuperte nazistene øya, og tok palasset i sin besittelse. Historiene går om legendariske fester som nazistene holdt i bygningens spisesal.

I 1953 flyttet Kong Mohamed V av Marokko inn i palasset og bodde i eksil med sitt harem og barn. De hadde hele palasset for seg selv til de flyttet i 1954.

Som du skjønner er ikke dette bare et hotell, men en bygning med historie og sjel. Her kan du bo på ferien din på Korsika, og er du heldig får du ett av tårnværelsene med sjøutsikt.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Med badetoget fra Ile Rousse til Calvi

På ferie vil jeg sole meg, spise god mat og nyte livet.

Er du som meg, vil du elske KORSIKA, her får du fransk middehavsmat, deilig temperatur og nydelige hvite sandstrender.

Korsika har mange sandstrender, og flere av dem ligger på strekningen mellom Ile Rousse og Calvi.

Mellom disse to byene går det som blant lokalbefolkningen kalles for "badetoget"

eller "Le train des plages Ile Rousse Calvi".

Tenker tilbake på Hollywood skuespillere fra 50- og 60-tallet som kom hit for å nyte livet på sommeren.

Her har Elisabeth Taylor, Sophia Loren, Brigitte Bardot og Paul Newman feriert - og strendene er like vakre den dag i dag.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

"Badetoget" tar deg fra Ile Rousse til Calvi, og underveis stopper toget ved flere stasjoner. Selve togturen er en opplevelse i seg selv. Toget er av eldre modell, og med mulighet for å åpne vinduer på varme soldager. Du har panoramautsikt til Korsikas imponerende natur, og rundt hver sving venter en enda større opplevelse. Langs sjøen snirkler toget seg frem, og stopper for å slippe av solhungrige passasjerer. Ombord er det turister som skal på stranden eller inn til Calvi for shopping. Det er lov med både hunder og barnevogner, men ikke gå kledd i badebukse eller bikini - da slipper ikke konduktøren deg ombord. Det koster ca 140 nok å reise tur/retur - og husk at siste toget går 17:30 fra Calvi.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Populære strender langs toglinjen mellom Ile Rousse og Calvi:

  • Plage de Bodri

En fantastisk vakker strand med turkis-blått hav og hvit sandstrand.

Du finner den lettest med badetoget som stopper rett ved strande

  • Algajola

Tre kilometer med sandstrand. Perfekt for deg som skal kite,

men også for barnefamilier. Byen Algajola har 400 innbyggere hele året,

men i sommerhalvåret førti fordobles antallet. Stranden er virkelig verdt et besøk.

  • Marina di Sant’Ambrogio

Ligger midt mellom Ile Rousse og Calvi.

Stranden er utmerket for vannaktiviteter, og

det finnes noen gode restauranter der.

  • Calvi

Er bystranden i Calvi, men ikke en hvilken som helst strand.

Her får du sandstrand og nydelig hav, og

når du trenger et avbrekk rusler du inn i sentrum for deilig lunsj eller en iskrem.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Maten på Korsika

Maten og måltidene på ferie er en stor del av selve reisen og opplevelsen. På mine reiser gjennom verden møter jeg mennesker som berører meg og det jeg opplever som et fellestrekk, er stoltheten for mat og mattradisjoner. Familens og stedets matkultur står sterkt, uansett hvor jeg reiser. Allikevel er det noen steder som utmerker seg med gode smaker og vakker presentasjon av maten.

Frankrike har sterke mattradisjoner og et kjøkken som utmerker seg. På turen til Korsika opplevde jeg bare god mat - uansett hvilket sted jeg besøkte ble jeg møtt med åpne armer og mat tilberedt med kjærlighet. Noe kan sikkert forklares med at det er starten på sesongen, og lokalbefolkningen lengter etter turistene. Men, jeg tror også at stoltheten er sterk her på å levere høy kvalitet på mat og service.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Kruttsterk espresso og croissanter til frokost

Landene rundt Middelhavet, spesielt Italia og Frankrike har lange og gode tradisjoner når det kommer til mat og drikke. Familien er i fokus under tilberedning av maten, og oppskrifter går i generasjoner. Søndagsmiddagen er en begivenhet som samler hele familien, og varer hele dagen. Det kjenner vi også igjen fra Norge. Jeg har vokst opp med søndagstek med kokte poteter og grønnsaker. Søndag var også dagen det ble servert dessert - iskake eller frukt med krem.

KORSIKA er et stolt folkeslag som hører til Frankrike, men som er påvirket av tidligere erobrere som Spania og Italia.

Her finner du en god mix av det Franske og Italienske kjøkken, og alt servert med korsikansk stolthet.

På min tur til Ile Rousse og Calvi opplevde jeg bare god mat

På ferie skeier jeg alltid ut med nystekte croissanter, kjøpt hos bakeren på hjørnet sammen med kruttsterk espresso. Intet unntak på Korsika heller. Ile Rousse og Calvi har godt utvalg av bakerier som åpner tidlig om morgenen, perfekte å besøke etter en morgentur langs stranda.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Salat til lunsj

Lange lunsjer i skyggen med lokal vin er gode minner fra flere reiser som jeg helt sikkert deler med deg også. Middelhavets utvalg av salater er stort, og alle steder har sine lokale varianter. På Korsika er lokal ost, og lokal skinke ofte ingredienser i maten. Min absolutte feriefavoritt denne gang er salt med chevre fra Korsika. I fjellene beiter geitene som gir oss denne smakfulle osten som vi kjenner også her hjemme i Norge. På Korsika blir den servert varm på krispy salat med pinjekjerner, stekte poteter og kokte egg.

Grønnsakene smaker også bedre ved Middelhavet enn andre steder, tomatene er søte og salaten er krispy. Kombinasjonen med den litt skarpe og lune osten og de stekte potetene er himmelsk, og verdt en prøvesmak neste gang du er her.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Middag på lune sommerkvelder

Det er lite som kan sammenliknes med en glodhet pizza margarita med sprø skorpe eller blåskjell servert med nystekte pommesfrites og dijon sennep. Sjømat og fisk er en sikker vinner her på øya, og alle restauranter har sine egne oppskrifter de servere med stolthet. Med sterke tradisjoner fra både Italia og Frankrike er pizza og sjømat sikre valg.

Alle måltider bør avsluttes med dessert, selv om det ikke er søndag. Den beste iskremen på øya får du i byen Saint Florent. Byen kalles for Korsikas St. Tropez og har en nydelig marina som fylles opp med et yrende båtliv i sommermånedene. For å komme til byen må du ta den eneste veien som er gjennom Desert des Agriates, Europas eneste ørken. Turen er lang, og veien er svingete - men utsikten er fantastisk. Her får du både sjø, ørken og fjell-landskap. Iskremen er definitivt verdt turen!

Med reiseselskapet Langley til Korsika

#ferietipstilKorsika #sommerferie2018 #korsika #franskrike #langleyliving #reisetipsforkorsika #billigereisertilsyden #hvorskaljegreisepåferie #reiseselskapetlangley #reiseblogg #ilerousse #sykkelferiepåKorsika #solferietilKorsika #badetogettilcalvi #strenderpåKorsika

324 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle