• Tove M Taalesen

Matmekka på Korsika

Med reiseselskapet Langley til Korsika

(REKLAME for reiseselskapet Langley)

Maten og måltidene på ferie er en stor del av selve reisen og opplevelsen. På mine reiser gjennom verden møter jeg mennesker som berører meg og det jeg opplever som et fellestrekk, er stoltheten for mat og mattradisjoner. Familens og stedets matkultur står sterkt, uansett hvor jeg reiser. Allikevel er det noen steder som utmerker seg med gode smaker og vakker presentasjon av maten.

Frankrike har sterke mattradisjoner og et kjøkken som utmerker seg. På turen til Korsika opplevde jeg bare god mat - uansett hvilket sted jeg besøkte ble jeg møtt med åpne armer og mat tilberedt med kjærlighet. Noe kan sikkert forklares med at det er starten på sesongen, og lokalbefolkningen lengter etter turistene. Men, jeg tror også at stoltheten er sterk her på å levere høy kvalitet på mat og service.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Kruttsterk espresso og croissanter til frokost

Landene rundt Middelhavet, spesielt Italia og Frankrike har lange og gode tradisjoner når det kommer til mat og drikke. Familien er i fokus under tilberedning av maten, og oppskrifter går i generasjoner. Søndagsmiddagen er en begivenhet som samler hele familien, og varer hele dagen. Det kjenner vi også igjen fra Norge. Jeg har vokst opp med søndagstek med kokte poteter og grønnsaker. Søndag var også dagen det ble servert dessert - iskake eller frukt med krem.

KORSIKA er et stolt folkeslag som hører til Frankrike, men som er påvirket av tidligere erobrere som Spania og Italia.

Her finner du en god mix av det Franske og Italienske kjøkken, og alt servert med korsikansk stolthet.

På min tur til Ile Rousse og Calvi opplevde jeg bare god mat

På ferie skeier jeg alltid ut med nystekte croissanter, kjøpt hos bakeren på hjørnet sammen med kruttsterk espresso. Intet unntak på Korsika heller. Ile Rousse og Calvi har godt utvalg av bakerier som åpner tidlig om morgenen, perfekte å besøke etter en morgentur langs stranda.

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Med reiseselskapet Langley til Korsika

Salat til lunsj

Lange lunsjer i skyggen med lokal vin er gode minner fra flere reiser som jeg helt sikkert deler med deg også. Middelhavets utvalg av salater er stort, og alle steder har sine lokale varianter. På Korsika er lokal ost, og lokal skinke ofte ingredienser i maten. Min absolutte feriefavoritt denne gang er salt med chevre fra Korsika. I fjellene beiter geitene som gir oss denne smakfulle osten som vi kjenner også her hjemme i Norge. På Korsika blir den servert varm på krispy salat med pinjekjerner, stekte poteter og kokte egg.

Grønnsakene smaker også bedre ved Middelhavet enn andre steder, tomatene er søte og salaten er krispy. Kombinasjonen med den litt skarpe og lune osten og de stekte potetene er himmelsk, og verdt en prøvesmak neste gang du er her.

Med reiseselskapet Langley til Korsika
Med reiseselskapet Langley til Korsika

Middag på lune sommerkvelder

Det er lite som kan sammenliknes med en glodhet pizza margarita med sprø skorpe eller blåskjell servert med nystekte pommesfrites og dijon sennep. Sjømat og fisk er en sikker vinner her på øya, og alle restauranter har sine egne oppskrifter de servere med stolthet. Med sterke tradisjoner fra både Italia og Frankrike er pizza og sjømat sikre valg.

Alle måltider bør avsluttes med dessert, selv om det ikke er søndag. Den beste iskremen på øya får du i byen Saint Florent. Byen kalles for Korsikas St. Tropez og har en nydelig marina som fylles opp med et yrende båtliv i sommermånedene. For å komme til byen må du ta den eneste veien som er gjennom Desert des Agriates, Europas eneste ørken. Turen er lang, og veien er svingete - men utsikten er fantastisk. Her får du både sjø, ørken og fjell-landskap. Iskremen er definitivt verdt turen!

Med reiseselskapet Langley til Korsika

#matpåkorsika #matmekkapåkorsika #reisetips #reisetipsforkorsika #visitcorsica #reiseselskapetlangley #charterturtilkorsika #franskkjøkken #ilerousse #Europasenesteørken #agriates #aktivitetsferieieuropa #hvorstorerkorsika #hvaerkosika #matpåferie #middelhavsperle #contentmarking #chevre #chevresalat #oppskriftpåchevresalat

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle