• Tove M Taalesen

Slottsferie på Korsika


Langley Resort Napoleon Bonaparte

Korsika er en fransk middelhavsperle, som ligger rett ved siden av Italienske Sardinia.

Øya kalles for "skjønnhetens øy", noe jeg ikke har problemer med å forstå. Lyset er helt magisk her, og kontrastene mellom det blå havet og den frodige grønne øya gjør det perfekt for "instamoments".

Så her er mulighetene store for å ta gode bilder til sosiale medier eller til ferie-albumet.

Langley Resort Napoleon Bonaparte

Langley Travel (REKLAME)

Jeg elsker fransk mat, fransk vin og fransk sjarmerende livsstil. Italia er også en av mine favoritter som du vet, og Korsika er en god mix av begge kulturer. Ikke så rart siden øya ligger rett ved Italia, men tilhører Frankrike. En rotete historie med ulike eierskap, men ingen tvil om at korsikanerne er stolte av øya si og sin egen kultur. De har også sitt eget språk, men flere og flere snakker fransk.

Langley Travel selger reiser til Korsika fra Norge, med direkte fly. Det betyr at på under tre timer er du på Korsika og kan nyte øyas nydelige strender, eller du kan bestige fjellet Mont Cintu (2710 moh) som er høyere enn Galdhøpiggen.

Øya er perfekt for aktiviteter som fjellturer, tennisturer og yogaturer.

Langley Resort Napoleon Bonaparte

Langley Resort Napoleon Bonaparte

Byene Ile Rousse og Calvi er populære reisemål for turister. Selv om innbyggertallet mangedobles i sommerhalvåret har øya beholdt sin sjarm. Napoleon Bonaparte er født på øya, og hvert år feires øyas store sønn med brask og bram.

Hotellet jeg overnattet på har fått navn etter øyas store sønn: Langley resort Napoleon Bonaparte som er et lite slott midt i sentrum av byen Ile Rousse. Selv om det ligger midt i byen er det fem minutter til den nydelige bystranda. Og skulle du ikke orke å gjøre annet enn å sole deg der, så er dette en veldig fin bystrand med solparasoller og små restauranter som tilbyr deilig mat. Det rosa hotellet er et gammelt palass med to tårn med fantastisk utsikt over sjøen, som får TravelQueen til å virkelig nyte ferien til det fulle.

Langley Resort Napoleon Bonaparte

Hotellet serverer utmerket mat både til frokost og middag. Maten holder høy klasse, og serverer både sunn frokost som ost, skinke og yoghurt, men også varmmat. Og for oss som elsker å skeie ut med croissanter og wienerbrød til en kruttsterk espresso, så er det selvfølgelig mulig. Middagen i solnedgangen på terrassen er utrolig hyggelig med et personalet som gjør hva som helst for at du skal være fornøyd.

Selv hotellsjefen er i sving for å gi gjestene en god opplevelse. At det er godt arbeidsmiljø på hotellet merker jeg som gjest, alle er smilende og sjarmerer oss på svensk, dansk og gebrokkent engelsk, Her er det kokker fra Finland med en spansk kjøkkensjef som har forstått at skal man vinne en kresen norsk foodie så må det serveres kvalitet. Selv jeg som vegetarianer nektet å teste noe annet enn hotellets middag. Salater i alle varianter med beter, urter og franske oster. Vegetarpasta, risotto og kortreist fisk. En ubetinget anbefaling fra min side.

Langley Resort Napoleon Bonaparte

Historien bak Château Piccioni - eller som vi kaller det Langley Resort Napoleon Bonaparte

I 1837 stod et vakkert slott ferdig midt i den sentrale delen av landsbyen Ile Rousse. Det var Sebastian Piccioni som var byggherren for sitt andre hjem i Ile Rousse. Faren hans mente at familiens rikdom ikke kom godt nok frem, så han fikk bygd jernbanen rett i forkant så alle som kjørte toget kunne beundre sønnens nye slott.

Slottet ble hotell i 1929, og har siden vært vertskap for prominente gjester som the Prince of Wales, the King of Greece, Pierre Benoît og Jean Chevrier.

Under krigen okkuperte nazistene øya, og tok palasset i sin besittelse. Historiene går om legendariske fester som nazistene holdt i bygningens spisesal.

I 1953 flyttet Kong Mohamed V av Marokko inn i palasset og bodde i eksil med sitt harem og barn. De hadde hele palasset for seg selv til de flyttet i 1954.

Som du skjønner er ikke dette bare et hotell, men en bygning med historie og sjel. Her kan du bo på ferien din på Korsika, og er du heldig får du ett av tårnværelsene med sjøutsikt.

#ilerousse #HvorbopåKorsika #hotellpåkorsika #reiseselskapetlangley #bestilleturtilkorsika #middelhavsperle #hvorskaljegferierei2018 #sommerferie2018 #reisetips #hvorskaljegreisepåferie #reisebloggerinorge #reisemednorwegian #norwegian #sydenferie #billigereisertilsyden #matpåferie #godmatpåferie #debestestrendeneiEuropa #kortveitilnice #franskeøyer #hvaerkosika #hvorstorerkorsika #innbyggertalletpåkorsika #aktivitetsferieieuropa #ferieforfoodies

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle