• Tove M Taalesen

12 reisetips for storbyferien i PARIS?

Er PARIS bare for deg som er forelsket?

Eller reiser du til PARIS med venninnegjengen også?

© Paris Tourist Office - Photographer : © Sarah Sergent

12 tips som gir deg et gratis planleggingsverktøy for storbyferien

Her får du reisetipsene for kjæreste-turen og venninne-turen OG du får et godt planleggingsverktøy for å sette sammen ditt eget opplegg for en perfekt tur for deg og ditt reisefølge.

Ofte når jeg reiser på tur er vi flere som ønsker å se og oppleve ulike ting. Med mine råd vil kjæresten din, party-venninnen din, turistene og ikke minst alle de du kjenner som elsker mat og vin bli fornøyde.

Les mer om PARIS på 24 timer her

@ Paris Tourist Office - Photographer: Ameliè Dupont

12 tips fra vakre PARIS som gir deg et godt planleggingsverktøy for å sette sammen DIN perfekte storbyferie.

PARIS er en av de vakreste hovedstedene i Europa. Her finner du uforglemmelig arkitektur, noen av de mest kjente turistattraksjonene i verden og PARIS er kjent for sine motehus.

Ingen steder i verden vil gi deg bedre locations for bilder, enten det er til Instagram eller familiealbumet. Med god planlegging kan du rekke over mange av byens beste hotspots i løpet av en weekend.

Selvfølgelig er det deilig å være i PARIS og være forelsket, eller bli forelsket. Franskmenn er sjarmerende og elsker å flørte. For oss nordmenn er det en deilig påminnelse om at vi er kvinner og at vi er vakre. Franskmenn kan kunsten å få enhver kvinne til å føle seg vakker, og elsket.

Men PARIS er også storbyen med et utrolig spennende uteliv, gourmetrestauranter og trendy motebutikker. Ingen by kan overraske deg mer enn PARIS. Nattklubbene er oppe til 06 om morgenen, og franskmenn elsker å avslutte natten med frokost. På venninnetur er det jo ingen skam å dele opp shoppingen med champagne-lunsj, og PARIS har byen full av gode champagnebarer.

© Paris Tourist Office - Photographer : Daniel Thierry

Kjæreste-tur til PARIS

Det er lett å være forelsket i PARIS. Arkitekturen, kjente monumenter og romantiske fortausrestauranter er overalt. Kjærlighetens er romantiske restauranter og deilige spaserturer langs Seinen eller i Montmartre. Ta med deg kjæresten, mannen din eller elskeren(!) din til PARIS for de ekstraordinær opplevelsene. I PARIS kan dere fint ha en romantisk helg uten at det blir for søtt. Denne byen har fått frem romantikken i mange menn, så vær forberedt. Det er kjærlighetens by - og mange har blitt fridd til, og forlovet seg i denne romantiske byen.

Topp tre for kjærligheten:

 • Eiffeltårnet. Romantisk middag i 58 Tour Eiffel i Eiffeltårnet. Bestill på forhånd, og spis deilig med i fantastiske omgivelser og med panoramautsikt til Paris skyline.

 • Champagne i solnedgangen. Champagne på Cafè Marly på en solfylt ettermiddag. Det er ikke mange ting som slår et deilig glass med champagne med utsikt til Museet de Louvre. Her pleier du kjærligheten i magiske omgivelser.

 • Kjærlighetsbroen. Pont des Arts er kjærlighetsbroen hvor forelskede par har hengt hengelåser siden innvielsen i 1804. Nå er det forbudt å feste hengelåser der pga vekten av jernet, men dette er er et kjærlighetsøyeblikk for Instagram.

Venninne-tur til PARIS

Paris er mekka for venninnetur med shopping og champagne. Ingen andre byer har bedre shoppingmuligheter enn Paris. Her finner Hermes, Louis Vuitton og alle de andre merkene på rekke og rad. Du har kjøpesenteret Galleries Lafayette som er flere etasjer med ulike merker i alle prisklasser. Her finner også de morsomste vintagemarkedene i Europa.

Topp tre for venninnetur:

 • Galleries Lafayette. Kjøpesenteret som er mer et kunstverk enn et kjøpesenter. Her vill alle venninner trives, både de som har lommebok til å handle på Hermes og de som foretrekker europeiske kjedebutikker som Zara, HM etc. Her finner du alt!

 • Avenue des Champs-Élysées. Paris sin paradegate. Finnes ingenting som gir Paris-følelsen mer enn å gå ned Avenue des Champs-Élysées med handleposene i ermene på leting etter en utecafè for et lite glass champagne.

 • Porte de Clignancourt. Kjent for alle som Les Puces. Vintagemarkedet over alle vintagemarkeder i Europa. Er du litt glad i vintage eller elsker å gjøre bruktfunn så er dette stedet for deg. Og for alle dere andre er det utrolig moro å se på alle menneskene som er her.

PARIS for foodies

Det franske kjøkkenet er kjent for oss nordmenn. Vi elsker fransk mat og franske viner, og få steder i verden er det mulig å oppleve bedre matopplevelser enn i PARIS. Frankrike har flere kjente retter på menyen, og franske oster er noen av de beste i verden. Kombinerer du mat og vin kan du nesten i gå feil i Paris.

Topp tre for foodies:

 • Angelina. Konditori med eksklusive kaker som "The Mont-Blanc" som er verdens kjent, og gå ikke glipp av en "African Hot Chocolate" etter et besøk på Museet de Louvre. Stedet har eksistert siden begynnelsen av 1900 tallet og er bygget i Belle Epoque stil. Bestill på forhånd ellers risikerer du å stå i kø flere timer.

 • "Gourmet walks". Hva er vel bedre enn å kombinere mat og trim? I Paris er det flere tilbyr foodie-turer med ulike temaer. Ofte er det med en kjent kjøkkensjef som guider deg rundt i Paris sine gater. Er du spesielt interessert i sjokolade og kaker eller vil du heller bli bedre kjent med Paris sine Michelin-stjerne restauranter? Her vil du finne en tur som helt sikkert faller i smak for deg og turfølge ditt.

 • Beste baguette i Paris. I Paris her det kåring hvert år om hvem som lager den beste baguetten. Vinneren får levere baguetter til den franske Presidenten. i 2017 ble Sami Bouattour fra Boulangerie Brun den beste baguette bakeren. Vil du teste ut baguettene så finner du bakeriet i Rue Tolbiac.

PARIS for festløvene

Franskmenn kan kunsten å feste og ha det gøy med stil. Aldri har jeg hatt det så moro som på nattklubb med franskmenn til tidlig morgen, og avslutte med frokost før vi går hjem til hotellet for å hvile. Franskmenn er også kjent for å like ha lange champagnebrunsjer som strekker seg over til en bedre middag. I Paris er alt dette mulig og mer til.

Topp tre for partyløvene

 • Vinsmaking i kjelleren hos La Cave des Tuilleries. Bestill vinsmaking på forhånd, og du kommer til å oppleve noen spennende timer med ny kunnskap. Vanligvis så spytter man ut vinen på vinsmaking, men i PARIS er det lov å la være.

 • Bar Le Dokhan’s champagne bar er legendarisk for god stemning og mange spennende produsenter å smake på. Omgivelsene er royale, akkurat som jeg liker det og gjestene er en god mix av internasjonale finansfolk og franske skuespillere.

 • Au Pied de Cochon er åpent 24/7 og servere mat hele døgnet, god mat. Restauranten har vært åpen siden 1947, og aldri har lysene vært slått av. Dette er et sted du ikke må gå glipp av. Gå gjerne hit etter en sen kveld, og spis nattmat eller frokost. En stemning du bare finner i PARIS.

© Paris Tourist Office - Photographer : Amélie Dupont

BON VOYAGE!

#venninneturtilParis #kjæresteturtilParis #franskmatiParis #TipstilkjæresteturtilParis #ParferietilParis #TipsforvenneinneturtilParis #HvakanvifinnepåiParis #storbyferieiParis #24timersguidetilParis #MoulinRougeiParis #InstamomentsiParis #restauranteriParis #parisbyjoon #Parispå24timer #vinsmakingiParis

93 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle