• Tove M Taalesen

PARIS på 24 timer med feriegaranti

(REKLAME)

Er det mulig å oppleve PARIS på 24 timer?

Er det mulig å reise til PARIS en lørdag morgen og hjem søndag kveld?

Selvfølgelig er det mulig, men er det mulig å oppleve PARIS?

© Paris Tourist Office - Photographer : Amélie Dupont

FERIEFØLELSEGARANTI

Jeg tok utfordringen, og reiste til PARIS med det nye flyselskapet JOON.

Her får du mitt "hemmelige" program for en innholdsrik og morsom tur til PARIS, uten å bruke feriedagene dine.

Og jeg har testet det ut for deg, og vet at dette fungerer.

Planlegging er nøkkelen for godt innhold på korte turer, og denne gangen har jeg gjort planleggingen for deg.

Med mine reisetips kan du reise på storbyferie uten å bruke av feriedagene dine.

Følg oppskriften, og du kommer til å føle at du har opplevd PARIS på 24 timer. Jeg gir til og med feriefølelsegaranti!

by Tove M Taalesen

Lett å reise rundt i Paris med Metro

PARIS PÅ 24 TIMER

Her får du mitt "hemmelige" program for en innholdsrik og morsom tur til PARIS, uten å bruke feriedagene dine.

Og jeg har testet det ut for deg, og vet at dette fungerer.

Med JOON kan du reise fra Oslo kl. 06:20, da er du på hotellet rundt 10 på formiddagen. Det gir deg god tid til en espresso før du går ut i PARIS sine vakre gater. Frokosten tar du på flyet, og JOON har flere økologisk, og vegan alternativer. Det er i standard utvalget til Air Frances lillesøster, som er helt unikt i flyverdenen. JOON startet opp flyvninger fra Oslo i mars, og har fokus på blant annet økologiske matretter. Det er på høy tid flyselskaper tar sunne mat alternativer på alvor, og lager noe digg for oss som forsøker å velge sunne matvarer også når vi er på reise. Kanskje følger de andre flyselskapene etter?

Love in Paris

Kjærlighetens by Paris

by Tove M Taalesen

#parisbyJOON

Hotellet, Hotel Parister à Paris ligger i 9. arrondissement, et godt utgangspunkt for shopping og fornøyelser. Gangavstand til det meste, og med joggesko er det lekende lett. Hotellet er et boutique hotell med høy standard med spa og restaurant, og god service.

Personalet er imøtekommende og serviceinnstilte. Gutta i resepsjonen er som modeller på catwalken.

Du fortsetter ettermiddagen og kvelden i Montmartre, som er kunstnerbydelen i PARIS. Området har vært arbeidssted og hjem for kunstnere i flere århundrer. Det er også i dette området du finner cabaret-showet, Moulin Rouge.

PARIS på 24 timer gir deg også de viktigste severdighetene i byen, som er selvfølgelig er et must når du er på storbyferie. På reise vil jeg oppleve kulturen, og kjenne på byens sjel. Jeg forsøker alltid å finne perlene blant turistfellene. Denne gangen møtte jeg en av PARIS beste guider, som selv bor i Montmartre og som kjenner kunstnermiljøet i bydelen i dag. Jeg fikk også et tips på forhånd hvor jeg kunne finne PARIS mest hotte chocolatier i disse dager, som blir besøkt av stjernekokker verden rundt. Hit reiser konditorer og pastrychefs fra hele verden for å smake og lære mer om sjokolade. Et sted du ikke vil gå glipp av om du er glad i sjokolade som meg.

På denne turen til PARIS opplever du topp tre av byens turistattraksjoner; Eiffeltårnet, Place de la Concorde, Museet de Louvre.

Photo by Tove M Taalesen

Frokost på hotellet

PARIS PÅ 24 TIMER - time for time

Dag 1

Formiddag i 9. arrondissement

10:00 Ankomst Hotel Parister à Paris i 19 rue Saulnier. Lever bagasjen din og ta en rask espresso i lobbyen før du tar på joggesko.

11:00 Spasere til Galeries La Fayette for shopping, eller bare oppleve et av Paris eldste kjøpesenteret som er som et kunstgalleri.

13:00 Gå videre til lunsj i restauranten til Hôtel Amour, ca 15 minutter å gå fra Galeries La Fayette. Bestill gjerne bord på forhånd, og anbefaler den hyggelige bakhagen for lunsj og et deilig glass etter shoppingen.

Ettermiddagen og kvelden i 18. arrondissement

14:30 Gå videre til kunstner-bydelen Montmartre, ca 15 minutter gåtur i veldig hyggelige omgivelser. Bestill guided tur på forhånd via turistkontoret i Paris. Guiden forteller om den spennende tiden hvor Vincent Van Gogh, Henri Matisse og Picasso bodde her, og jobbet i området. Vår guide var lidenskapelig opptatt av historie og bor selv i Montmartre. Absolutt verdt å oppleve, en av de bedre PARIS opplevelsene.

17.00 Taxi tilbake på hotellet for en power nap.

19:00 Middag og show på Moulin Rouge. Paris mest kjente cabaret scene, kjent for lettkledde can-can dansende piker, og et fantastisk scenerom i belle époque stil. Bestill på forhånd billetter til middag og show, en uforglemmelig opplevelse med musikk, kostymer og historie.

Moulin Rouge ligger 20 minutters gange fra hotellet.

23:00 Om du fortsatt har energi til coctails & drinks, anbefales CARMEN.

Baren ligger rett ved Moulin Rouge, og har åpen til 06 om morgenen. I PARIS har mange steder åpent til 06 om morgenen, og det er tradisjon å spise frokost sammen før man reiser hjem til hotellet for å hvile.

Hjem til hotellet tar deg 20 minutter å gå eller en rask taxitur.

PARIS PÅ 24 TIMER - time for time

DAG 2

Formiddag med shopping og Museum de Louvre i 1. arrondissement

10:00 Frokosten på hotellet er delikat og rikholdig, så ikke gå glipp av den. Dette er dagen for en litt lat formiddag så ta med badedrakt og benytt deg av hotellets spa fasiliteter før du sjekker ut ved 11 tiden. La bagasjen ligge igjen på hotellet, og gled deg til å oppleve PARIS igjen.

11:30 Metro til CHRISTIAN LOBOUTIN butikk i 38-40 Rue de Grenelle, butikken er så sjarmerende at den er vel verdt et besøk selv om du ikke skal shoppe. Fra hotellet tar du metro fra stasjonen Notre-Dame-de-Lorette og grønn linje til stoppestedet Rue de Bac.

13:30 Lunsj på terrassen til Cafè Marly. Den finner du etter en kort gåtur over Seinen som tar deg til området rundt Louvre.

Dette er et av mine favoritt steder i Paris, ikke fordi maten er så fantastisk eller servicen perfekt. Utsikten derimot, rett ut på Museet de Louvre gir Paris følelsen umiddelbart. Du har helt sikkert sett bilder fra terrassen på Instagram. Nyt PARIS stemingen.

Ettermiddag med vinsmaking og instamoments for turister i PARIS

15:00 Vinsmaking hos La Cave des Tuileries, må bestilles forhånd. Rett over gaten for lunsjrestauranten finner du vin-butikken som også har vinsmakinger i kjelleren. Du går inn i et liten butikk, og ned en smal trapp og der møter du en ekte vinkjeller. Du kan booke en times vinsmaking som tar deg gjennom 5 ulike viner fra ulike distrikter i Frankrike.

16:00 Kjøpe sjokolade hos PATRICK ROGER, Etter vinsmakingen fortsetter du videre på Rue de Rivoli mot Place de la Concorde. Rett foran deg åpenbarer La tour Eifel, et godt sted for bildet av Eiffeltårnet er på hjørnet ved Rue Royale. Fortsett oppover Rue Royale til du kommer til Place del la Madeleine. Patrick Roger er en fransk "chocolatier" som lager smakfulle kunstverk. Ta en tur innom butikken hans for fine bilder, og kjøp med en liten eske hjem. Luksus i hverdagen.

17:00 Taxi til hotellet

17:15 Taxi til Charles de Gaulle flyplass.

20:40 JOON tilbake til Oslo

REIS TIL PARIS NÅ

Våren i PARIS er magisk med blomstring og kirsebærtrær i full blomst. Jeg synes den franske hovedstaden er vakker uansett årstid.

Du trenger ikke ta ferie eller fri fra jobben for å oppleve storbylivet i Europa. Flere av Europas hovedsteder ligger innenfor rekkevidde fra Oslo. Legger du inn en ekstra overnatting kan du nyte gatelivet enda mer. Med en overnatting i PARIS, og et godt planlagt program rekker du å kjenne på PARIS følelsen. Du rekker å være turist og du rekker å oppleve både kultur og god mat.

Med mine reisetipsene vil du oppleve storbylivet, og samtidig kjenne på pulsen som lever i Europas storbyer. Her er det kunst og historie, og stor gastronomi som er verdt å oppleve.

© Paris Tourist Office - Photographer : Marc Bertrand

DETTE MÅ DU OPPLEVE PÅ STORBYFERIE

 • Hotspots for Instagrambilder. Finn gode steder på forhånd som vil skape gode minner i fotoalbumet ditt

 • Om du skal kjøpe med noe hjem, bruk pengene på nye smaker fra de lokale råvarene

 • Topp tre mest berømte attraksjoner


SLIK BLIR DU SUPERPROFF NÅR DU REISER

 • Bestill alltid midtgang-sete (C eller D), og plass på rad 1-10. Du kommer raskere ut av flyet og kan bruke tid på opplevelser.

 • Joggesko er alltid med i bagasjen. Da kommer du deg raskt rundt uten gnagsår. (husk alltid å ha et par høye hæler i vesken)

 • Reis alltid med kun håndbagasje. Da blir det en mer effektiv reise, og tid for mer kos.


HVEM REISER DU TIL PARIS MED?

Kjæreste-tur til PARIS

Det er lett å være forelsket i PARIS. Arkitekturen, kjente monumenter og romantiske fortausrestauranter er overalt. Kjærlighetens er romantiske restauranter og deilige spaserturer langs Seinen eller i Montmartre. Ta med deg kjæresten, mannen din eller elskeren(!) din til PARIS for de ekstraordinær opplevelsene. I PARIS kan dere fint ha en romantisk helg uten at det blir for søtt. Denne byen har fått frem romantikken i mange menn, så vær forberedt. Det er kjærlighetens by - og mange har blitt fridd til, og forlovet seg i denne romantiske byen.

Topp tre for kjærligheten:

 • Eiffeltårnet. Romantisk middag i 58 Tour Eiffel i Eiffeltårnet. Bestill på forhånd, og spis deilig med i fantastiske omgivelser og med panoramautsikt til Paris skyline.

 • Champagne i solnedgangen. Champagne på Cafè Marly på en solfylt ettermiddag. Det er ikke mange ting som slår et deilig glass med champagne med utsikt til Museet de Louvre. Her pleier du kjærligheten i magiske omgivelser.

 • Kjærlighetsbroen. Pont des Arts er kjærlighetsbroen hvor forelskede par har hengt hengelåser siden innvielsen i 1804. Nå er det forbudt å feste hengelåser der pga vekten av jernet, men dette er er et kjærlighetsøyeblikk for Instagram.

Venninne-tur til PARIS

Paris er mekka for venninnetur med shopping og champagne. Ingen andre byer har bedre shoppingmuligheter enn Paris. Her finner Hermes, Louis Vuitton og alle de andre merkene på rekke og rad. Du har kjøpesenteret Galleries Lafayette som er flere etasjer med ulike merker i alle prisklasser. Her finner også de morsomste vintagemarkedene i Europa.

Topp tre for venninnetur:

 • Galleries Lafayette. Kjøpesenteret som er mer et kunstverk enn et kjøpesenter. Her vill alle venninner trives, både de som har lommebok til å handle på Hermes og de som foretrekker europeiske kjedebutikker som Zara, HM etc. Her finner du alt!

 • Avenue des Champs-Élysées. Paris sin paradegate. Finnes ingenting som gir Paris-følelsen mer enn å gå ned Avenue des Champs-Élysées med handleposene i ermene på leting etter en utecafè for et lite glass champagne.

 • Porte de Clignancourt. Kjent for alle som Les Puces. Vintagemarkedet over alle vintagemarkeder i Europa. Er du litt glad i vintage eller elsker å gjøre bruktfunn så er dette stedet for deg. Og for alle dere andre er det utrolig moro å se på alle menneskene som er her.

PARIS for foodies

Det franske kjøkkenet er kjent for oss nordmenn. Vi elsker fransk mat og franske viner, og få steder i verden er det mulig å oppleve bedre matopplevelser enn i PARIS. Frankrike har flere kjente retter på menyen, og franske oster er noen av de beste i verden. Kombinerer du mat og vin kan du nesten i gå feil i Paris.

Topp tre for foodies:

Angelina. Konditori med eksklusive kaker som "The Mont-Blanc" som er verdens kjent, og gå ikke glipp av en "African Hot Chocolate" etter et besøk på Museet de Louvre. Stedet har eksistert siden begynnelsen av 1900 tallet og er bygget i Belle Epoque stil. Bestill på forhånd ellers risikerer du å stå i kø flere timer.

"Gourmet walks". Hva er vel bedre enn å kombinere mat og trim? I Paris er det flere tilbyr foodie-turer med ulike temaer. Ofte er det med en kjent kjøkkensjef som guider deg rundt i Paris sine gater. Er du spesielt interessert i sjokolade og kaker eller vil du heller bli bedre kjent med Paris sine Michelin-stjerne restauranter? Her vil du finne en tur som helt sikkert faller i smak for deg og turfølge ditt.

Beste baguette i Paris. I Paris her det kåring hvert år om hvem som lager den beste baguetten. Vinneren får levere baguetter til den franske Presidenten. i 2017 ble Sami Bouattour fra Boulangerie Brun den beste baguette bakeren. Vil du teste ut baguettene så finner du bakeriet i Rue Tolbiac.

BON VOYAGE

I samarbeid med @weflyjoon

#storbyferieiEuropa #reisetips #Paris #Parispå24timer #JOON #parisbyjoon #oslobyjoon #weflyjoon #weekendIparis #hvamåduseiparis #sjokoladeiParis #restauranteriParis #InstamomentsiParis #24timeriParismedhistories #vinsmakingiParis #guidedturiMontmartre #MoulinRougeiParis #turistiParis #24timersguidetilParis #storbyferie #reisetipsforParis #storbyferieiParis

139 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle