• Tove M Taalesen

Safari i Sør Afrika

Drømmer du om å reise på safari?

Slik så det ut når jeg reiste på safari med et filmcrew. Her blir du inspirert til å sette sammen din egen drømmeferie til Afrika.

En safari-reise til Afrika er en opplevelse for livet. De vakre nasjonalparkene, viltreservatene, de imponerende savannene og møtet med Afrikas ville dyr skaper til sammen de mest fantastiske opplevelsene. Afrika er et skattkammer av eventyrlige inntrykk. Den storslåtte naturen, de afrikanske trommene, dansen og lydene i mørket påvirker alle sansene.

Verden vakreste øyne

Jeg er opptatt av dyr og dyrevelferd, så for meg var det viktig å velge en eco-lodge. Det betyr at stedet tar ansvar for dyrevelferden i nærområdet, legger tilrette for fri ferdsel og ikke driver med oppdrett eller jakt. Jeg forsøker alltid å tenke bærekraft når jeg reiser. Vi forvalter jorden for generasjoner etter oss, og bør forsøke å ta valg som gir tilbake til livet på jorden.

Safari har alltid vært min store drøm, og drømmer skal oppfylles.

I oktober reiste jeg til Kruger-parken i Sør Afrika. Det ble en uke med game drive, sundowner og gin & tonic i skyggene under trærne.

Litt Karen Blixen over det hele.

Foruten at vi også hadde med et film-crew for å lage en reklamefilm for DNB spare. Det ble lite solkjoler og hatt, men mye åpne safaribiler med ville dyr. Det er også en fin opplevelse å sitte sammen på kvelden, og snakke om hva vi har opplevd. Synke ned i en stol med en iskald gin & tonic, men de erfarne guidene forteller røverhistorier over de åpne flammen.

Den afrikanske farm

Dag 1 og 2:

Vi reiste fra Oslo med Qatar Airways til Doha. Så videre til Johannesburg.

Qatar Airways flyr til over 120 ulike destinasjoner i Afrika, Asia, Europa, Østen, Midt-Østen, Nord- og Sør-Amerika og Oceania.

Jeg reiser ofte, og velger gjerne Qatar der det er mulig. Først og fremst for at setene er behagelige, maten god, og personalet vet hva det betyr å få personlig service på lange turer. For min del er det faktisk verdt å betale litt ekstra for komfort. Reisen starter jo allerede når man låser døren hjemme.

Har du aldri reist via Doha flyplass, da har du gått glipp av noe. Det er en av de vakreste flyplassene i verden. Det er marmor, glass og behagelige sofaer overalt. Er ventetiden lang mellom flyene dine, er det mulig å legge seg inn på et hotell for noen timer, gå på spa eller ta shuttel-bussen inn til sentrum for sightseeing. Jeg benyttet selvfølgelig muligheten på veien hjem til en massasje på spaet. Da fikk jeg full tilgang til alle spafasilitetene. Så husk badedrakten i håndbagasjen neste gang.

Lodgen vår lå i en privat park med åpne gjerder mot Kruger nasjonalpark. Med 10 000 hektar med villmark. Her er det ville dyr overalt, og ofte forviller de seg inn i selve lodgen. Du trenger ikke bekymre deg for egen sikkerhet, så lenge du forholder deg til de instruksene som blir gitt. Vi hadde villsvin i hagen, apekatter på terrassen og elefanter som kom ned til Ollifant river for å drikke vann.

Dag 3, 4 og 5

Vi ble vekt kl 03.30 for tidlig game-drives, og det var verdt å stå opp tidlig. I et vakkert Afrika landskap, stoppet vi for å se soloppgangen. Å starte dagen med varm kaffe på "Lion Hill" i det solen står opp er en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Vi fikk se elefanter, giraffer, løver, zebra, nesehorn, bøffel og leopard. Løvene måtte vi "lete" etter, men etter mange timers tålmodighet ble vi premiert med en løveflokk på fem. Fem brødre som lå krøllet sammen og sov. For meg var dette verdt hele turen til Sør- Afrika.

Impala er det mest vanlige dyret i Kruger-parken, og ut fra utseende blir de kalt "fastfood for lions". På rumpa til impalaen er det en en M i pelsen - som Mc Donalds, derfor "fastfood".

Vi var også så heldige å få se en leopard, i følge guiden vår hadde ikke dette skjedd i området på 14 år. Så du kan skjønne at det ble en stor opplevelse for alle.

Vi var så heldig å ha "the elephant doctor" som vår private guide. Han er født og oppvokst i Kruger-parken, og har tatt universitets utdannelse sin på ville dyr. Han har jobbet som guide i 20 år, og er et levende leksikon. Han lever og ånder for de ville dyrene, og deres velferd. For oss var det utrolig spennende å være på eventyr med han.

Ta en kikk på filmen vi lagde for DNB spare så får du også oppleve det vi opplevde.

Dag 6

Vi reiste Drakenbergs mountain for en dagsutflukt. Vi tok en helikopter tur utover landskapet, og for en utsikt. Vi besøkte også en av Sør-Afrikas største fossefall. Her spilte vi også inn deler av reklamefilmen for DNB spare.

Musikkvideon til Taylor Swifts "Wildest dreams" er også spilt inn her.

Tips for planlegging av turen din:

Det koster mellom 25 000 - 50 000 å reise på safari, avhengig av innhold av aktiviteter og hvilken standard hotellet har. Det er mange valgmuligheter fra Norge, og min anbefaling er å google det opp for å finne en reise som passer perfekt for deg.

Du vil trenge 4-5 dager med game-drive, bush-walks og andre savanne relaterte aktiviteter. Flere dager enn det vil nok gjøre de fleste av oss litt rastløse. Heldigvis har de fleste lodgene aktiviteter som helikopterturer, ballongferd eller besøke en nærliggende landsby.

Bush hotell

Hvordan skal du kle deg på safari?

Kruger-parken har vinter når vi har sommer, og sommer når vi har vinter. Men, husk at uansett hvilken årstid du reiser så pakk med noe varmt tøy. Jeg reiste i oktober å hadde med lue, tynn boblejakke og ull - og brukte alt sammen. Den ene dagen var temperaturen 30 grader, og dagen etter sank den ned til 12 grader.

Ta med klær med nøytrale farger som hvit, beige og grått. Gjerne tøy som puster, og som tåler at du svetter. Shorts og kjole kan du også bruke. Pass på at klærne ikke er trange og for korte - du skal inn og ut av safari bilene, og de er høye og litt vanskelig å klatre inn og ut fra.

For kveldene så passer det fint med kjole og høye hæler, men gjerne en jakke du kan ta over.

Cedarberg Africa

Topp tre opplevelser:

Frokost ute i bushen

Kokkene hadde tilberedt deilig frokost til oss ute i det fri. På åpne flammer hadde laget egg & bacon, fruktfat og nykokt kaffe. Med vakter rundt oss for å beskytte oss mot ville dyr, satt vi med hver vår kaffekopp og nyter Afrikas sol.

Elefantflokken ved vannhullet

Vi satt i åpen safaribil og mot oss kommer en gjeng med elefanter for å drikke vann. Vi er kanskje fem meter fra elefantene som tar morgenbadet sitt uten å tenke på at vi satt der. Amazing!

Giraff-flokken som lekte

På en av dagene med kjøligere vær, havnet i midt opp i en giraff-flokk som lekte sammen. De løp frem og tilbake, ertet hverandre og kastet på nakken. I følge guiden vår hadde han aldri sett dette før, og han hadde vært guide i området i 15 år.

Ordbok

Lodge

Betyr hotellet du bor på. Gjerne bungalows med et hovedhus for mat, drikke og underholdning.

Game-drive

Betyr safariturene med bil for å speide etter dyrene.

Bush-walks

Betyr safaritur utenfor bilen for å lete etter spor

Sun-downer

Betyr en drink etter dagens arbeid, eller som oss: en drink etter dagens utflukt i solnedgangen

TravelQueenNOrway gir deg reisetips

#SørAfrika #safariinsouthafrica #safari #taylorswiftswildestdreams #Qatarairways #hvaergamedrive #hvaerenlogde #nårbørmandrapåsafariisøeAfrika #Hvaerbushwalks #hvaersundowner #hvaskalmanhapåsegpåsafari #hvaslagsklærpåsafari #nårerdetvinterisørafrika #Krugerparken #Dohaairport #hvilketflyselskapskaljegvelge #karenblixensafrika #sundowner #hvaersundowner #hvaergamedrive #hvaerbushwalks #bærekraft #sustainabletravel #bærekraftigreise #slowvacation

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle