• Tove M Taalesen

Crazy for Lake Como - hit vil du reise i 2018. Stedet som er verdt feriepengene dine. Reisetips du i


Photo by Vanity Fair

Lake Como kan oppleves på 48 timer, eller som meg tilbringe en uke for virkelig å bli kjent med hva denne praktfulle innsjøen har å by på. Det er kjendisgaranti i de smale gatene i de pittoreske byene, ikke bli overrasket om du møter George Clooney med tvillingene på armen. Om du aldri har besøkt denne delen av Italia, er mitt ferietips at sommerferien legges her for god mat, vakre turopplevelser og "byhopping" med båt til de autentiske italienske landsbyene.

Fall in Love with Lake Como

Lake Como

Lake Como er kjent som stedet det italienske aristokratiet ferierte, og fortsatt blir byene rundt innsjøen besøkt av artister, kongelige og kjendiser hver sommer. Her giftet Chrissy Teigen og John Legend seg i 2013, og både George Clooney og Madonna har hus i området. Området er kjent som location for filmer som James Bonds, Casino Royal og Ocean`s Twelve. Filmen med Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts og George Clooney ble spilt inn i i Villa Erba.

Lake Como er en spektakulær innsjø. Med alpenes isbreer i bakgrunnen og små landsbyer med villaer bygd på 1800-tallet med fantastiske parkanlegg. Mange av de vakre hagene er også åpne for publikum. Lokalbefolkningen er vennlige og imøtekommende, luften er frisk og ren - og det er mindre enn en time med tog fra Milano. Perfekt for oss nordmenn som liker kombinasjonen av badeferie, og aktivitetsferie.

Ryktene vil ha det til at livet rundt Como er i ferd med å endre seg. Velstående russere har inntatt byene i området, og ønsker å kjøpe villaer med sjøutsikt og bademuligheter. Jeg ferierte der i sommer, og snakket med flere av de lokale, som kunne fortelle at lokalbefolkningen er vant til både kjendiser, kongelige og velstående amerikanere som velter seg i italiensk mat og lekkert design. Russerne derimot er ikke like godt likt av lokalbefolkningen. Visstnok mangler de både klasse, og folkeskikk. Historier blir fortalt om russere som scanner menyen for det dyreste som finnes, og bestiller to av hver. Ofte eldre menn med veldig unge kvinner i skyhøye stiletthæler og leopardmønstrede kjoler.

En dårlig match for italienere med Italiensk eleganse.

Photo by Splash News

Hvor skal du bo ved Lake Como?

Bellagio er mitt første valg langs Lake Como. Byen kalles "The pearl of Lake Como", av en grunn. Husene er bygd på 1800-tallet med store parkanlegg som er helt fantastisk i blomstringen både på våren og midt på sommeren. Mange av eiendommene er gjort om til hoteller som gir tilgang til de private hagene. Det er også mange eiendommer som drives av stiftelser for å ivareta eiendommen for de kommende generasjoner. I perioder er disse husene åpne for turister som kan få omvisning, og vandre rundt i hagene eller sette seg ned med en iskald aperol spritz. Mange er også til utleie til brylluper og eventer, et godt tips om du tenker å gifte deg i Italia.

Les mer om de forskjellige byene rundt Lake Como her. Den er på engelsk, og gir en god oversikt over de ulike byene.

Fall in Love with Lake Como

Sommerferie 2018 by TravelQueen

Aktivitetstips:

  • Det finnes mange fine små byer du kan bo i ved Comosøen, og uansett hvor du bor må du ta en båttur. Enten kan du leie din egen båt, eller du kan ta ferje fra Varenna. Det går ulike ferjer som stopper på forskjellige steder. Det er utrolig flott å gå av båten, for å utforske de ulike små byene som ligger tett i tett langs innsjøen.

  • Ta toget til en av de større byene, som Lecco. Her er det et fantastisk torg med flere små restauranter, med store muligheter for en god kopp espresso. Eller en aperol spritz i solen. Tog i Italia er utrolig enkelt, og forutsigbart. Fordelen er at du kan nyte Italias rikholdige utvalg av vin, uten å tenke på bilen som venter på deg.

  • Områdene rundt innsjøen er godt tilrettelagt med stier for trim/gåturer. Om du spør på hotellet ditt vil du få et kart som viser turløypene. Er kondisen i orden, og du orker å "klatre" oppover åsene, vil du bli premiert med utrolig flott utsikt. Luften er krystallklar, selv om temperaturen kan bli ganske så høy midt på sommeren. Jeg tror luften er så klar fordi innsjøen ligger rett under de italienske alpene, og frisk luft kommer smygende ned fra fjellene.

  • Shopping er det store muligheter for. Siden området er populært blant kjendiser, kongelige og velstående fra både Russland og USA, så ligger merkebutikkene tett i de små, og trange gatene i flere av byene. Selvfølgelig finner du Italienske merker som Valentino og Armani, men også franske motehus som Hermes og Louis Vuitton finner du her. Er du ute etter mer lokalt håndtverk eller gode italienske råvarer som olivenolje og pasta finnes selvfølgelig også dette. Anbefaler Bellagio som utgangspunkt for shoppingen din.

  • Maten er fantastisk i Italia. I den nordligste delen av Italia er skinker og ost tradisjonell mat som blir servert både til fest og hverdags. Området rundt Como-sjøen er kjent for ekstra virgin olivenolje. Det finnes flere delikatesse butikker som selger skinker og ost i løsvekt, og her får du også tak i den lokale olivenoljen. Det er også verdt å prøve en av de lokale fiskerestaurantene som serverer lokal fisk fra Como-sjøen. Tilbehøret er enkelt, gjerne bare sitron og urter, men smaker himmelsk!

  • Gelato, Italia har etter min mening verdens beste iskrem. Jeg elsker å kjøpe iskrem fra små utsalg, gjerne så hjemmelaget som mulig. De finnes i alle smaker og farger, og nå i sommerferien er det lov å fråtse for små og store.

www.travelqueen.no

Ingen ferie med nevøene, uten de obligatoriske selfiene..

Del gjerne artikkelen på Facebook, og i andre sosiale medier. Vil du???

www.travelqueen.no

#hotelsbylakecomo #lakecomo #hotellerrundtcomosjøen #sommerferie2018 #tipsforsommerferien #reisemagazine #travelmagazine #reiseblogger #norskreiseblogger #reisetips #travelstips #kjendiservedcomosjøen #travelingtheworld #shoppinginitaly #gåturerlangsComosjøen #italienskiskrem #shoppingpåferie #gelatoverdensbesteiskrem #ekstravirginolivenoljefraComo #sportyferie

52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle