• Tove M Taalesen

Søndagsbrunch på den franske rivieraen


www.travelqueen.no

Rivieraen har alt av sol, sjø og luksus. Jeg reiser hit hvert hvert år, gjerne flere ganger i året om jeg har muligheten. Jeg flyr til Nice, og har bodd i Nice, Cannes, St.Maxim, Antibes, St.Tropez, Monaco og Cap d’Ail. Jeg er forelsket i Cannes, og bruker det som et utgangspunkt for dagsutflukter med sykkel, båt eller helikopter. Om du har lyst til å prøve noe helt unikt, og være en del av et kunstnermiljø og føle seg riviera chic - da er Hotel Normandy noe for deg. Hotellet ligger i Cap d’Ail.

Dag Ringestad er en legende. Han er eier av kunstner-hotellet Hotel Normandy som ligger i Cap d’Ail nær grensen til Monaco. Han driver det med sin fransk-italienske hustru Michelle. Dag er en gentleman til fingerspissene, som vet hvordan en hotellgjest skal behandles. Hotellet er lite, og alltid fullbooket. Som gjest her er man gjest av huset. Det er mer et hjem enn et hotell. Rommene er sjarmerende spartanske, men utsikten til sjøen tar pusten fra oss alle. Det er som et drømme-hotell med skjeve vegger, kunst på veggene, terrasse i solen og du sovner inn til bølgeskvulp i den lyse sommernatten.

Jeg spiser croissanter i solveggen, og drikker kaffe laget med kjærlighet mens jeg lytter til Dag som forteller historier fra fortiden. Han har tilbrakt et helt liv her på den franske rivieraen og kjenner til alt, og alle. Hvem vil vel ikke sitte i Cap d’Ail å høre om kjente skuespillerinner og kunstnere som har danset inn i den fløyelsmyke sommernatten. Jeg spurte min nye venn hvordan han skaper magien på hotellet sitt: "alt du gjør Tove, må du gjøre med kjærlighet!" svarer han.

Så enkelt. Her er det kjærlighet, mye kjærlighet.

www.travelqueen.no

Hotel Normandy

Hotel Normandy er intimt og lite med kun 16 rom. Det finnes en frokost-terrasse, bar og café. Hotellet er en fem minutters kjøre tur fra grensen til Monaco, 2,9 km fra Nice, derfor en kort kjøretur med taxi fra flyplassen. Hotellet ligger i et rolig villaområde i Cap d’Ail.

Hotellet tilbyr komfortable rom med bad, tv, utsikt mot havet, en liten blomsterhage og en frokost-terrasse.

Mala Beach som er beskrevet av Traveller Magazine som en av Côte d’Azurs fineste strender, ligger i gangavstand fra hotellet.

www.travelqueen.no

Anjuna beach

Du må ikke gå gå glipp av søndagsbrunch på Ajuna Beach. Start gjerne dagen i bikini på stranden med sol og paddle board. Du bør nok reservere bord, og du kommer ikke til å angre på den reservasjonen.

Når klokken nærmer seg lunsjtider fylles restauranten opp med gjester i haute couture og høye hæler. Selv bikini gjestene på stranden forvandles på et blunk til glamorøse riviera chicks. Baren fylles opp med gjester, og rosévinen flyter. Det er liveband som spiller karibiske rytmer, som får hele restauranten til å danse. Alle danser med alle før klokken er fem. Jeg kom litt sent til den avtalte lunsjen, og hadde ikke helt fått med meg hvor mye fest dette skulle være - midt på dagen!

Og plutselig står jeg med et glass rosèvin i hånden og danser med gjestene ved nabobordet, før maten er kommet på bordet.

Dette må oppleves!

Lunsjen varer gjerne til lenge etter solnedgang. Det kan være litt vanskelig å komme seg hjem fra restauranten, så sjekk gjerne ut busstider eller gjør en avtale med noen som kan hente deg. Dette stedet ligger i "ingenmannsland", men så sjarmerende og morsomt at du må ikke gå glipp av det.

www.travelqueen.no

#capdail #france #hotelnormandy #ferieifrankrike #kunsthotellifrankrike #hvorskaljegboimonaco #monaco #ferieimonaco #restauranternærmonaco #anjunabeach #sundaybrunsch #søndagsbrunsjifrankrike #rimelighotellnærmonaco #niceflyplass

323 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle