Søk
 • Tove M Taalesen

Legg sommerferien til Cannes


Det er på tide å bestille sommerferie, og jeg har selvfølgelig mine favoritter.

Jeg har ingen barn, og velger derfor heller ikke reisemål som nødvendigvis er egnet for småbarnsfamilier. Jeg forsøker å putte så mye luksus inn i hverdagen min som mulig, så hverdagen min også blir en fest. Det samme gjelder ferie. På ferie liker jeg å være aktiv, spise god mat og oppleve lokalmiljøet. Jeg forsøker alltid å finne noen som kjenner området som kan fortelle meg hvor jeg finner de lokale "perlene", og hvor jeg kan ta de beste bildene for å skape mine instamoments. Sjekk gjerne ut instagramprofilen min @restaurantdronningen for mer inspirasjon.

Luksus behøver ikke bety dyre hoteller, og restauranter med stjerner i Michelin-guiden. Jeg synes det er utrolig deilig å våkne opp på et hotell med utsikt, og hyggelig betjening. Luksus for meg er ro og fred, personlig service, og at jeg får kaffe på sengen før frokost. Sommerferie betyr mye for de fleste av oss, da skal vi være sammen og kose oss. Så riktig destinasjon er viktig.

Jeg deler mine favoritter med deg, og kanskje blir du fristet til å prøve et nytt reisemål denne sommeren.

Den franske riviera

Den franske rivieraen er kjent for hele verden for filmfestivalen i Cannes, millionærer med luksus yachter og kasino i Monaco. I Norge kjenner vi godt til byene Nice og Cannes, og mange nordmenn har ferieboliger i området. Noe som gjør den franske rivieraen attraktivt for oss er de i underkant av tre timene med fly fra Oslo, kort reisevei fra flyplassen i Nice til de fleste destinasjonene i området, og temperaturen er behagelig gjennom hele året. Gjennomsnittlig temperatur i april til november er 20 grader. Jeg har vært i Monaco, Cap`Ail, Nice, Cannes, Antibes, St. Maxim og St.Tropez, og reiser ofte tilbake. Cannes er byen jeg ofte bruker som utgangspunkt for ferien min, og reiser derfra på dagsturer eller helge-utflukter til Antibes eller St.Tropez.

Cannes

Mine topp tre steder å sole seg i Cannes:

Det er mulig å bade og sole seg på offentlige strender i byen, disse er tilgjengelig for alle og koster ingen ting. Cannes har også mange private strender. Her får du håndklær, solseng og tilgang til dusj-fasiliteter. Du kan betale deg inn for en halv dag, eller hele dagen. Kostnadene ligger mellom 250-1000,- nok per person. Alle de private strendene har egne strandrestauranter med rikholdig meny og gode drikkevarer. Ikke bli overrasket om du møter Bella Hadid eller Donnatella Versace med følge, som nyter iskald champagne mellom shopping og solbading før filmfestivalen. Det gjorde vi!

 1. La Plage Barrière Le Majestic

 2. La plage Vega Luna

 3. Hotel Le Gray d’Albion

Mine topp tre steder å spise i Cannes:

Jeg elsker å starte dagen med en espresso og et glass med grapefrukt-juice på Armani Caffè som ligger rett ved promenaden ut mot sjøen. Servitørene ser ut som modeller, og selve uteserveringen er som en catwalk. Bør virkelig oppleves. Lunsj tar jeg gjerne på Plage Vega Luna. Bordene er plassert under parasoller i sanden, og på hvert bord er det friske blomster hver dag. Kvelden avslutter vi ofte i gamlebyen i Cannes. Her er min favoritt den romantiske Le Relais des Semailles. Servitørene er sjarmerende franske. Det betyr at de er oppmerksomme, men elegant arrogante. Gaten som går forbi er en bratt oppover bakke som kun er gågate, og er du så heldig å få bord ute får du med deg alt livet som farer forbi.

Utflukter fra Cannes:

Sykkeltur fra Cannes til Antibes er en flott dagstur. Sykler låner du på hotellet, eller fra et av utleiestedene i byen. Du sykler langs sjøen hele veien, og bare deler av strekningen er trafikkert med biler. Utsikten er utrolig flott med sjø, klipper og små tettsteder. I Antibes er det muligheter for å bade, shoppe og spise godt.

Båttur til St. Tropez er en flott dagstur med muligheter for å sole seg underveis. I St. Tropez er det "se og bli sett" som gjelder. Ta på en lang sommerkjole og stråhatten din, og finn deg en plass i skyggen sammen med alle de andre turistene. Nyt utsikten i havnen, her ligger den ene båten større enn den andre. Returen er på ettermiddag, og du er tilbake i Cannes for en sen middag.

Helikoptertur fra Cannes til flere destinasjoner som St. Tropez, Monaco og Italia. Det er en opplevelse å se kysten fra helikopter-perspektivet. Langs kystlinjen ligger flere store villaer eid av kjendiser og kongelige. Et av de staseligste byggene du kan se er det gamle og ærverdige Eden Roc som ligger ytterst på klippene.

#frenchriviera #cannes #france #hotelsinfrance #luxuryhotelsinfrance #frankrike #sommerferieifrankrike #sommerferie2018 #hvorskaljegreisepåsommerferie #ferie #vagbond #globetrotter #wheretotravelinfrance #instamomentsinfrance #laplagebarriererlemajestic #laplagevegaluna #hotellegraydalbion #helikopterfracannestilnice #sykketurisørfrankrik

51 visninger
This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
 • Gray snapchat Ikon
 • Gray Instagram Ikon
 • Gray Linkedin Ikon
 • Gray Twitter Ikon
 • Gray Pinterest Ikon
 • Gray YouTube Ikon
 • Gray Facebook Ikon