• Tove M Taalesen

Legg sommerferien til Santorini

www.travelqueen.no

Utsikten mot solnedgangen fra mitt hotellroms terrasse på Mill Houses. Photo: Mari L

Det er på tide å bestille sommerferie, og jeg har selvfølgelig mine favoritter.

Jeg har ingen barn, og velger derfor heller ikke reisemål som nødvendigvis er egnet for småbarnsfamilier. Jeg forsøker å putte så mye luksus inn i hverdagen min, så hverdagen også blir en fest. Luksus behøver ikke bety dyre hoteller, og restauranter med stjerner i Michelin-guiden. Jeg synes det er utrolig deilig å våkne opp på et hotell med utsikt og hyggelig betjening. Luksus for meg er ro og fred, personlig service, og at jeg får kaffe på sengen før frokost. Sommerferie betyr mye for de fleste av oss, da skal vi være sammen og kose oss.

Jeg deler gjerne med dere noen av mine favoritter fremover, og kanskje blir du fristet til å prøve et nytt reisemål.

Santorini

www.travelqueen.no

Fantstisk utsikt mot vulkanøya fra hotellet

Santorini er Hellas' mest spektakulære øy med dramatisk utsikt, fine strender og en mengde vakre byer med typiske hvitkalkede hus som har gjort øya til en av de mest fotograferte i hele Hellas. Her finner du "instamoments" på hvert gatehjørnet, så husk å ha kameraet klart.

Øya er perfekt for parferie, bryllupsreise eller venneferie. Eller rett og slett alene-ferie. Jeg reiste med en vennegjeng for å feire bryllupene til to av parene. Santorini var perfekt for oss. Romantisk for de som akkurat hadde giftet seg, opplevelsesferie for de mest eventyrlystne og nok sol og varme for oss andre.

www.travelqueen.no

Inngangspartiet til hotellet

Fira, øyas hovedstad

www.travelqueen.no

Sommerferie følelse.. Photo Mari L

Øyas hovedstad er Fira med et livlig uteliv, og mange flotte restauranter. Det er også her alle grotte-hotellene ligger med utsikt ut mot vulkanøya Nea Kameni. Er du nysgjerrig på vulkanen kan du ta en utflukt ut til vulkanøya som ligger rett utenfor Fira.

Den hvite byen ligger på kanten av et gigantisk 3500 år gammelt vulkankrater og bunnen ligger langt under havets overflate. Det er faktisk kraterets bratte innside som stuper ned mot havet og havnen under deg.

www.travelqueen.no

Bratte trapper gjør Santorini lite egnet for barnefamilier

Hotellene har høy standard, og jeg bodde på et grotte-hotell med 11 rom. Deilig svømmebasseng, og en poolbar med gode drinker. Det er varmt på Santorini i juli og august, så et hotell med svømmebasseng er fordelaktig. Det føltes som vi hadde leid en privat eiendom med alle fasiliteter. Frokosten ble servert etter ønske på egen veranda med alt hva vi måtte ønske oss av frisk frukt, bakevarer og kaffe.

www.travelqueen.no

Mari og jeg nyter ferielivets gleder. Photo Cato K

Solnedgang i Oia

www.travelqueen.no

Mari og Tove venter på solnedgangen sammen med hundrevis av andre turister. Photo: Cato K

Oia er byen med den fantastiske solnedgangen. Når solen står lavt over havet i vest, lyser dens mursteinsrøde skinn opp hele vulkanens innside. Gode restauranter og kunstgallerier og den lille stranden der vulkansk pimpstein flyter i land er verdt turen til Oia. Vi hadde panorama utsikt fra vår hotell-terrasse med solnedgangen hver kveld, men det var en opplevelse å se alle turisten som står i kø for å se solnedgangen.

Photo by Cato K

Photo by Cato K

Hvordan komme seg til Santorini

Både Norwegian og SAS har ruter til Santorini

www.travelqueen.no

Aktiviteter på øya:

Klippevandring fra Fira til Oia

Leie bil

Besøk en vingård

www.travelqueen.no

Gjengen samlet til gruppebildet på hotellet

Solnedgang fra hotellet vårt

#sommerferietips2018 #tipsforsommerferie #hvorskaljegreisepåferie #tipsforferie #ferie2018 #sommerferieutenbarn #hvakanjeggjørepåsantorini #hvaerhovedstadenpåsantorini #gårdetdirekteflytilSantorini #reisemednorwegian #reisemedsas #leiebilpåsantorini #solnedgangenpåsantorini #hvorerdetvakrestsolnedgang #grottehotellerpåsantorini #vulkanøyasantorini #venneferiepåsantorini #aleneferiepåsantorini #kjæresteferiepåsantorini #luksushotellerpåsantorinin #hvilkenøyskaljegvelge #instamomentspåsantorini #barnefamilier

252 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle