• Tove M Taalesen

Kvinner ingen adgang


Te strekker seg tilbake til tidenes morgen og har mange spennede historier til sin opprinnelse. En legende forteller at i år 2737 før Kristus var det keiseren av Kina, Sheng Nun som oppdaget verdens andre mest konsumerte drikk. Sheng Nun kom frem til at det var bedre og sikrere å koke vann før man drakk det. En dag ute på piknik ble Sheng Nun tørst og tok frem en kjele som han fylte med vann. Mens vannet begynte å koke, falt det ned noen blader fra treet bak han i kjelen. Keiseren oppdaget at resultatet smakte alldeles fortreffelig. Fra og med da drakk Sheng Nun det vi i dag kaller te, brygget opp av Camelliabusken.

Dette lærte jeg da jeg var så heldig å være på en masterclass i te i London som gjest hos Twinings. I gaten The Strand ligger butikken hvor Twinings har utsalget sitt og hvor de holder Masterclass. Lokalene ble kjøpt av familien i 1706 og holder fortsatt åpent. Det er ganske imponerende.

Heldigvis har noe endret seg siden den gang. Da kunne nemlig ikke kvinner bli sett i såkalte "Coffee House", i alle fall ikke kvinner av en høyere rang - som Taalesen & Hennerstedt.. Men, kvinner den gang som nå var løsningsorienterte og ble sittende i hestevognen på utsiden, mens lakeiene løp inn for å kjøpe te. For te skulle damene ha - koste hva det måtte koste.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle