• Restaurantdronningen

Kjære Kongen min - gratulerer med dagen

Kjære Deres Majestet Kong Harald,

Gratulerer med dagen, det er Kongens dag i dag.

Hver eneste dag er Kongen på jobb for Norge og gjør sin plikt for landet vårt. Det mange helt sikkert tenker på som en plikt, tror jeg Kongen har tatt til seg som et kall.

Hans Majestet er en klok og raus mann. Sjelden har jeg møtt et menneske med så mye kunnskap. Sjelden har jeg møtt et menneske med så stor interesse for andre. Sjeldent har jeg møtt et menneske med så stor tilstedeværelse og evne til inkludering.

Ordene hans under Hagefesten i 2016 på Det kongelige slott viser hvor stor og klok vår Konge er:

"Nordmenn er engasjert ungdom og livserfarne gamle. Nordmenn er enslige, skilte, barnefamilier og gamle ektepar. Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting. Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes.

Med andre ord: Norge er dere. Norge er oss."

Aller størst inntrykk på meg gjorde talen hans i forbindelse med den nasjonale minnemarkeringen i forbindelse med 22. juli:, den viser en statsleder av dimensjoner:

"Som far, bestefar og ektefelle kan jeg bare ane noe av deres smerte. Som landets konge føler jeg med hver enkelt av dere."

"Jeg ønsker i dag å gjenta det jeg sa dagen etter tragedien: Jeg holder fast ved troen på at friheten er sterkere enn frykten. Jeg holder fast ved troen på et åpent norsk demokrati og samfunnsliv. Og jeg holder fast ved troen på våre muligheter til å leve fritt og trygt i vårt eget land."

Aldri har jeg møtt en så stor mann som deg, gratulerer med dagen!

15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle