• Tove M Taalesen

Homemade by Restaurantdronningen

Frokost er dagens beste og viktigste måltid har jeg hørt. Det stemmer sikkert for alle dere der ute som elsker å stå opp om morgenen og roper ut Carpe diem(!) med et smil om munnen når vekkeklokken ringer. Det er ikke meg. Men, jeg er veldig opptatt av å spise de riktige tingene - og jeg vet at mat er den beste forebyggende medisinen som finnes. Jeg forsøker å fylle kroppen med mer enn champagne og østers - og siden jeg hvert år forsøker meg på noe så lite politisk korrekt som sommerkropp 2017, så har jeg startet med å spise frokost.

Har latt meg inspirere av en sterk og flott kvinne - som ikke bare er lege, foredragsholder og forfatter - men også seks barns mor, Berit Nordstrand. Jeg elsker sterke, vakre og vellykkede kvinner. Kvinner som tør å rope ut når de har noe bra å rope. Det har Berit, hun kan mye om kropp og ernæring.

I dag har jeg laget frokostblanding inspirert av hennes oppskrift. Jeg pynter litt på oppskriften for å få den akkurat som jeg liker den.

Oppskriften:

1.5 dl mandler

1,5 dl valnøtter

1 dl solsikkefrø

1 dl gresskarkjerner

4 dl havregryn

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl tørkede blåbær

1 dl acai(bær fra regnskogen i Brasil - ungdomskilden)

1 dl honning(helst honning fra ditt eget nærområdet)

1 dl olje

Hakk nøttene og bland alle tørre ingredienser sammen i en bolle. Varm opp olje og honning - hell i blanding og rør godt. Stek i ovnen på 150 grader i ca 40 minutter. La blandingen ligge på kjøkkenbenken noen timer for å tørke helt før du legger det over i et glass.

Lykke til!

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle