• Tove M Taalesen

Hanami, har solen gått ned?

Min absolutte favoritt restaurant siden den åpnet. Perfekt sted med kveldssol på Tjuvholmen, og solen skinner jo alltid på Tjuvholmen. Jeg elsker å sitte i penkjolen min, med høye hæler og drikke altfor dyr vin. Jeg har ikke tall på hvor mange gin&tonic med agurk jeg har drukket der. Bartenderne er kjekke og sjarmerende. Det er kort vei hjem, akkurat kort nok til å bruke de høye hælene, og kort nok til å gå barbent om beina er slitne.

Hanamo har pusset opp i år, men fremstår som før. Bare litt mer slitent og litt mer brukt. Toalettene er ikke like rene og lukter ikke like godt. Servicen er heller ikke som forventet. Det er slutt på servitører som fyller på vannglassene og rydder av bordene. Det er slutt på servitører med matfaglig kunnskap. De flinke servitørene er erstattet med maskiner som ikke smiler og har som mål å selge den dyreste vinen. Man skal dele mat på Hanami, flere småretter som kommer til bordet på løpende bånd, men når servitøren ikke har kompetanse eller tid til å sette sammen et balansert måltid blir terningkastet for Hanami:

Veldig trist å se en kjær venn forfalle. Maten smaker godt, men ingen ting mer enn det. Ingen overraskelser og lite nytenkning. Kanskje Hanami burde reise på studietur for å bli inspirert i stedet for å lure gjestene sine med middelmådig mat, middelmådig service og en utrolig høy regning. Her betaler du for beliggenheten og Hanami sine glansdager er over. Trist.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle