• Restaurantdronningen

Bergshaven, et lite stykke Grimstad på Tjuvholmen

Det er nesten så man snakker med bløte konsonanter her på Tjuvholmen, særlig på sommeren når det er måkeskrik og bølgeskvulp overalt. Det er et lite stykke Sørlandet midt i indrefileten av Oslo. Særlig på sommeren merker jeg godt den samme følelsen jeg fikk når jeg bodde i Kristiansand. Da merket man ikke bare på været og temperaturen at sommeren var på gang, men plutselig var alle parkeringsplasser opptatte, restaurantene var fylt opp med "Oslofolk" og det var mennesker overalt. I en ellers fredelig by.

Sånn føles det litt på Tjuvholmen også. I disse månedene er vi nesten alene her ute. Ikke på en søndag formiddag med sol, men ellers i uken. Da finnes det ingen ting bedre enn å sette seg på Bergshaven. Naboen min. Et lite stykke Grimstad på Tjuvholmen. Her selges det boller og porker. Porker er skolebrød på sørlandsk.

Her sitter jeg gjerne på ettermiddagen før jeg går hjem, tar en kaffe - og selvfølgelig lytter til samtalene på nabobordet - som er min hobby...

Men, på sommeren holder jeg meg unna. Da er det stappfullt av unger, stressa mammaer og bakfulle pappaer. Alle hyler og skriker og står i kø for bydelens beste porker. Da sitter jeg på bryggekanten med en kaffe eller på min egen takterrasse og nyter måkeskrik og utsikten til båtene til og fra Bygdøy.

Tjuvholmen

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle