Reisemagasinet

Tove M Taalesen

RSS Feed
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram

December 30, 2019

Aarhus er bitteliten, og kalles verdens minste storby. Til tross for det er den Danmarks nest største by, og går under navnet smilets by, og det er ikke uten grunn. Folk i byen virker lykkeligere enn andre. il tross for dette lokale preget, har Aarhus noen få distinkte og spennende distrikter som hver gir deg en annen type storbyopplevelse. I tillegg har byen et stort utvalg av restauranter og hele tre restauranter med Michelin-stjerne! Jeg reiste til Aarhus for å finne mine kaffe-favoritter. På min topp tre liste får du tre vidt forskjellige opplevelser. Les mer her om kaffe og reisetips fra Aarhus

December 18, 2019

Guadeloupe var en gang mest kjent for kaffe, vanilje og kakao. Kaffen fra Guadeloupe var ansett som den beste kaffen i verden. Men, det tar ni måneder å få en bananplante til bære frukter, mens du må vente fem år på å høste dine første kaffebønner. Enkel matematikk å forstå at kaffeproduksjonen ble erstattet med bananplantasjer. På slutten av 1600-tallet ble det produsert rundt 6 000 tonn kaffe på Guadeloupe. I dag utgjør produksjonen knapt 15 tonn. Kaffeplantasjen Domaine de Vanibel er en familieeide plantasje som ligger i nærheten av landsbyen Vieux-Habitants. Familien Nelson har eid eiendommen siden 1974, og produsert kvalitetskaffe siden 1992. Her kan du smake bærekraftig kaffe!

December 10, 2019

Leter du etter en Karibisk øy med øde strender, palmesus og vannaktiviteter? Et sted du kan "lade batteriene", men samtidig komme hjem med nye opplevelser i minneboken? Langley Resort Fort Royal er et ekte ferieparadis på Guadeloupe. Hver morgen våknet jeg til den magisk karibiske soloppgangen med kaffe på sengen. Det er enkelt å være gjest på Fort Royal. Det er enkelt å glemme hverdagen, og la seg rive med av den karibiske rytmen. For det er noe som kalles: "island life. Det betyr å leve livet litt saktere enn vanlig, og ta dagene som de kommer. Alt må ikke planlegges!

November 30, 2019

Guadeloupe er en av de paradisiske øyene i Karibia. Øya har vært under fransk styre siden og som en region til Frankrike er språket fransk og valutaen euro. Det er sommer hele året med en konstant temperatur på 28 grader - både i luften og i vannet. Vannet er turkisblått, strendene er milelange og solnedgangene uendelige.  Guadeloupe er så mye mer; en aktiv vulkan, storslått mangroveskog, vakre fossefall, korallrev med havskilpadder, delfiner og fargerik fisk! Her møter du en gjestfri, kreolsk kultur som er resultatet av århundrer med innflytelse fra hele verden.

November 1, 2019

Den gamle kvinneklinikken i Josefines gate 30, er et viktig kulturminne som forteller en helt spesiell historie. I dag er det Oslos mest klassiske og stilfulle hotell. Og drives i dag av First Hotels. Det sjarmerende og klassiske hotellet har 45 helt unike rom. Det finnes ikke maken i Oslo. Et klassisk og rimelig hotell. Et selvsagt førstevalg for alle som tar turen til Oslo enten det er for en romantisk weekend, shopping med jentene eller i på forretningsreise. Jeg overnattet på den gamle operasjonssalen som har overlys og store deilige vinduer som slipper inn mye lys. Den sjarmerende frokost-verandaen var perfekt for morgenkaffen. Bli med til inn og ta en titt på hvor stilfullt man kan bo i Oslo - til en rimelig penge. Få flere reisetips her.

October 8, 2019

Bydelen vest i London byr på kjente scener fra filmer, avslappende kafeer og vi vintage shopping. Notting Hills popularitet kommer fra mer enn filmen ved samme navn. De fargerike husene er Instagram-favoritter – det samme gjelder dørene. Ikke nok med det, du kan også gjøre gode kupp på markedet i helgen og det er lett å falle for fristelsen fra et av de mange bakeriene i Portobello Road.

October 7, 2019

Hvor drikker du kaffe på Gardermoen? Det er mange steder å velge mellom, og lønner det seg å sette seg ned på det første og beste stedet? Her får du mine tips enten du er på Gardermoen for å hente noen, skal reise i Norge eller du skal til utlandet. Sjekk mine kaffetips om Gardermoen.

September 23, 2019

Fuglen i Oslo er tre ting på en gang. Kaffebar, cocktailbar og vintage-butikk. Eierene bak Oslos beste kaffe har også åpnet to kaffebarer i Japan. Slå den! Norske kaffebarer i verdensmetropolen TOKYO. Det fine med Fuglen er at kaffen er laget med kjærlighet på gode råvarer og du kan kjøpe med deg interiøret om du finner noe du liker. Det betyr også at interiøret byttes ut etter hvert som gjestene tar med seg det de liker. Vintage-konseptet er interiør fra 50- og 60-tallet med brune skinnmøbler, palisander og design-objekter. Veggene er tapetsert med opprinnelig Biri-tapet som er strå limt på lerret. På kvelden blir stedet til en kul cocktailbar for nabolaget og alle andre som tar turen til Universitetsgata 2.

September 16, 2019

Du har sikkert drømt om det samme som meg. Du blir oppgradert til business class eller enda bedre - til første klasse. Der alle de rike og berømte sitter og velter seg i champagne og kaviar. Er det mulig for oss "vanlige" å bli oppgradert? Eller må man rett og slett spare seg til et sete med ubegrenset mat, alkohol og plass. Er du villig til å bruke mer enn 35 000 kroner på et flysete? Jeg spurte Emirates Norgessjef Terje Grue om hva som skal til for å bli oppgradert og hvordan Emirates ser på bærekraft.

August 30, 2019

Storbyferie er shopping, mat og kaffe. Her finner du mine beste tips for kaffepausen. København har mange steder og velge mellom og her er mine fem favoritter i høst. Les mer om København her.

August 21, 2019

København er byen for oss som liker en avslappet, men kontinental livsstil. Byens nye bydel likner på Aker Brygge og Tjuvholmen, så kanskje ikke så rart jeg føler meg hjemme. Nordhavn huser Københavns kuleste hotell. Helt nytt konsept hvor alle tingene du ser kan kjøpes. De ti rommene har deilige senger, delikate farger og designinteriør. Får du lyst på en kaffe på kveldstid går du ned i kafeen i første etasje og lager deg en deilig kopp - det er som å være gjest hos verdens hyggeligste venner!

July 22, 2019

Kaffe med mening! Les min artikkel hos Kaffegeek denne måneden. Onlinemagasinet som skriver om kaffe for deg som elsker kaffe. I Marrakech fant jeg Henna Cafe som er mer enn et sted for mat og drikke. Kjøper du kaffe her vil du støtte de lokale jentene med en sikker arbeidsplass og mulighet for utdannelse. Tenk på det neste gang du reiser. Forsøk å gjøre en forskjell for lokalbefolkningen. Det er bærekraftig reise!

July 13, 2019

Finnes det ekte strandperler i Europa. Min favoritt fant jeg på Kreta. Jeg reiste til den greske øya sammen med reiseselskapet Langley. Elafonisi Beach kalle den rosa stranden fordi sanden har et rosa skjær over seg. Ta med bikinien, en god bok og kamera ditt på tur hit neste gang du reiser til Kreta.

July 7, 2019

Kan chartertur til Kreta være noe for meg? Jeg reiste med reiseselskapet Langley til Kreta og fant ut at dette var en perfekt ferie. Sommervarme, god mat, hyggelig hotell og aktiviteter. Jeg fikk prøvd meg på sykketur, jeg spilte bordtennis, tennis og jeg satt under oliventrærne og spiste is. Med Langley kommer du direkte til Kreta fra Oslo, og det passer både som singelreise, som par og med familien. Jeg reiser gjerne tilbake til Almirida Bay på Kreta.

July 2, 2019

Vinhuset Château Pape Clément ligger mindre enn femten minutter fra Bordeaux sentrum. Her kan du sove som en prinsesse ii de myke sengene. Gården er en av de eldste i Pessac, og eieren er vinmogulen Bernard Magrez. Han er kjent for å produsere kvalitetsvin og eier ikke mindre enn fem vinhus som har grand cru status. Gården drives etter bærekraftig prinsipper og på den store eiendommen er det hester, høner og et insekts hotell.

Please reload