Travelblog by TQ

TravelQueen

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

December 30, 2019

Aarhus er bitteliten, og kalles verdens minste storby. Til tross for det er den Danmarks nest største by, og går under navnet smilets by, og det er ikke uten grunn. Folk i byen virker lykkeligere enn andre. il tross for dette lokale preget, har Aarhus noen få distinkte og spennende distrikter som hver gir deg en annen type storbyopplevelse. I tillegg har byen et stort utvalg av restauranter og hele tre restauranter med Michelin-stjerne! Jeg reiste til Aarhus for å finne mine kaffe-favoritter. På min topp tre liste får du tre vidt forskjellige opplevelser. Les mer her om kaffe og reisetips fra Aarhus

December 18, 2019

Guadeloupe var en gang mest kjent for kaffe, vanilje og kakao. Kaffen fra Guadeloupe var ansett som den beste kaffen i verden. Men, det tar ni måneder å få en bananplante til bære frukter, mens du må vente fem år på å høste dine første kaffebønner. Enkel matematikk å forstå at kaffeproduksjonen ble erstattet med bananplantasjer. På slutten av 1600-tallet ble det produsert rundt 6 000 tonn kaffe på Guadeloupe. I dag utgjør produksjonen knapt 15 tonn. Kaffeplantasjen Domaine de Vanibel er en familieeide plantasje som ligger i nærheten av landsbyen Vieux-Habitants. Familien Nelson har eid eiendommen siden 1974, og produsert kvalitetskaffe siden 1992. Her kan du smake bærekraftig kaffe!

December 10, 2019

Leter du etter en Karibisk øy med øde strender, palmesus og vannaktiviteter? Et sted du kan "lade batteriene", men samtidig komme hjem med nye opplevelser i minneboken? Langley Resort Fort Royal er et ekte ferieparadis på Guadeloupe. Hver morgen våknet jeg til den magisk karibiske soloppgangen med kaffe på sengen. Det er enkelt å være gjest på Fort Royal. Det er enkelt å glemme hverdagen, og la seg rive med av den karibiske rytmen. For det er noe som kalles: "island life. Det betyr å leve livet litt saktere enn vanlig, og ta dagene som de kommer. Alt må ikke planlegges!

November 30, 2019

Guadeloupe er en av de paradisiske øyene i Karibia. Øya har vært under fransk styre siden og som en region til Frankrike er språket fransk og valutaen euro. Det er sommer hele året med en konstant temperatur på 28 grader - både i luften og i vannet. Vannet er turkisblått, strendene er milelange og solnedgangene uendelige.  Guadeloupe er så mye mer; en aktiv vulkan, storslått mangroveskog, vakre fossefall, korallrev med havskilpadder, delfiner og fargerik fisk! Her møter du en gjestfri, kreolsk kultur som er resultatet av århundrer med innflytelse fra hele verden.

November 1, 2019

Den gamle kvinneklinikken i Josefines gate 30, er et viktig kulturminne som forteller en helt spesiell historie. I dag er det Oslos mest klassiske og stilfulle hotell. Og drives i dag av First Hotels. Det sjarmerende og klassiske hotellet har 45 helt unike rom. Det finnes ikke maken i Oslo. Et klassisk og rimelig hotell. Et selvsagt førstevalg for alle som tar turen til Oslo enten det er for en romantisk weekend, shopping med jentene eller i på forretningsreise. Jeg overnattet på den gamle operasjonssalen som har overlys og store deilige vinduer som slipper inn mye lys. Den sjarmerende frokost-verandaen var perfekt for morgenkaffen. Bli med til inn og ta en titt på hvor stilfullt man kan bo i Oslo - til en rimelig penge...

October 8, 2019

Bydelen vest i London byr på kjente scener fra filmer, avslappende kafeer og vi vintage shopping. Notting Hills popularitet kommer fra mer enn filmen ved samme navn. De fargerike husene er Instagram-favoritter – det samme gjelder dørene. Ikke nok med det, du kan også gjøre gode kupp på markedet i helgen og det er lett å falle for fristelsen fra et av de mange bakeriene i Portobello Road.

October 7, 2019

Hvor drikker du kaffe på Gardermoen? Det er mange steder å velge mellom, og lønner det seg å sette seg ned på det første og beste stedet? Her får du mine tips enten du er på Gardermoen for å hente noen, skal reise i Norge eller du skal til utlandet. Sjekk mine kaffetips om Gardermoen.

September 23, 2019

Fuglen i Oslo er tre ting på en gang. Kaffebar, cocktailbar og vintage-butikk. Eierene bak Oslos beste kaffe har også åpnet to kaffebarer i Japan. Slå den! Norske kaffebarer i verdensmetropolen TOKYO. Det fine med Fuglen er at kaffen er laget med kjærlighet på gode råvarer og du kan kjøpe med deg interiøret om du finner noe du liker. Det betyr også at interiøret byttes ut etter hvert som gjestene tar med seg det de liker. Vintage-konseptet er interiør fra 50- og 60-tallet med brune skinnmøbler, palisander og design-objekter. Veggene er tapetsert med opprinnelig Biri-tapet som er strå limt på lerret. På kvelden blir stedet til en kul cocktailbar for nabolaget og alle andre som tar turen til Universitetsgata 2.

September 16, 2019

Du har sikkert drømt om det samme som meg. Du blir oppgradert til business class eller enda bedre - til første klasse. Der alle de rike og berømte sitter og velter seg i champagne og kaviar. Er det mulig for oss "vanlige" å bli oppgradert? Eller må man rett og slett spare seg til et sete med ubegrenset mat, alkohol og plass. Er du villig til å bruke mer enn 35 000 kroner på et flysete? Jeg spurte Emirates Norgessjef Terje Grue om hva som skal til for å bli oppgradert og hvordan Emirates ser på bærekraft.

August 30, 2019

Storbyferie er shopping, mat og kaffe. Her finner du mine beste tips for kaffepausen. København har mange steder og velge mellom og her er mine fem favoritter i høst. Les mer om København her.

Please reload

about ME

Smart luxury for me is to be able to globetrotting my way around the world, explore hidden places to sleep, eat & breathe and to show you the beauty of Norway.

I have been a butler at The royal household in Norway, and I have a degree in digital marketing.

I live my life with my Superman and we don't have children, that gives me the freedom of being a businesswoman and travel all over the world. If you wonder - yes, I am happy!

My whole life I have worked in hospitality business and I created my world of smart luxury

by TQ with contributions from my guest bloggers and the people I meet when I travel. 

This site is proudly designed by Tove M Taalesen and WIX
  • Gray snapchat Ikon
  • Gray Instagram Ikon
  • Gray Linkedin Ikon
  • Gray Twitter Ikon
  • Gray Pinterest Ikon
  • Gray YouTube Ikon
  • Gray Facebook Ikon